Odp: Samsung Galaxy NX - bezlusterkowiec na Androidzie
Przykładowe zdjęcia* na http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...ia-przykladowe
* - przepraszam osoby zawodowo zajmujące się fotografią
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Aparat nie dla mnie ale wolę coś takiego niż koszmarnie drogie zabawki w rodzaju EP-5.
EP5 to Leon Zawodowiec, Kolekcjoner, ale Zawodowiec. Tym aparatem (formą) to można wypełnić zagłówek i puścić dziecku Dorę.
Samsung osiągnął wyżyny innowacyjności - zbudował aparat z dotykową podpórką na kciuka. Chyba, że macie inny pomysł, gdzie oprzeć ten palec, jeśli nie na ekranie.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Samsung osiągnął wyżyny innowacyjności - zbudował aparat z dotykową podpórką na kciuka. Chyba, że macie inny pomysł, gdzie oprzeć ten palec, jeśli nie na ekranie.
Ma to swoje zalety.
Przy pierwszym uruchomieniu, aparat uczy się linii papilarnych użytkownika a potem już tylko z przyłożonym kciukiem pozwoli uruchomić migawkę:wink:
Na to nie wpadłem :) To teraz czekam na tablet z wymienną optyką.
To miałoby większy sens. Z drugiej strony przecież wystarczy kupić trochę taśmy dwustronnej i przykleić GF6 z tyłu tabletu, albo dać jakiś odczepialny mechanizm i voila ;)
Fajnie, że można sterować aparatem z tabletu czy telefonu, nawet bardzo fajnie, ale na co wtedy taki ogromny ekran w samym aparacie?
Cytat:
Zamieszczone przez
grzyboo
...na co wtedy taki ogromny ekran w samym aparacie?
A na co raperowi złoty łańcuch na szyi? Bling bling...
10 kg łańcuchów krępujących ruchy ma takie samo zadanie, jak ogromny telewizor na tylnej ściance aparatu, uniemożliwiający wygodną obsługę.
Ponad to dodam... (bo chyba jeszcze nikt o tym nie wspomniał) robiąc zdjęcia w pełnym słońcu, robi się je w "ciemno" odblask na ekranie uniemożliwia świadome fotografowanie. Posiadam samsunga NX1000 i czasem żeby zrobić zdjęcie muszę zarzucić sobie coś na głowę i aparat... http://foto_camera.republika.pl/imag..._obscura_4.jpg Mam również możliwość połączenia go ze swoim tabletem bądź też telefonem (bo jestem androidowym maniakiem... ale już mi ta mania przechodzi...) jednak nigdy z tej funkcji nie korzystałam. Zapewne jest możliwość wyzwolenia migawki... itp... to teraz trzeba kupić jeszcze statyw na androidzie i będzie można robić zdjęcia siedząc na kocyku i popijając piwko... hehehehe...
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Ponad to dodam... ...Zapewne jest możliwość wyzwolenia migawki... itp... to teraz trzeba kupić jeszcze statyw na androidzie i będzie można robić zdjęcia siedząc na kocyku i popijając piwko... hehehehe...
Samobieżny i samoprzestawny ten statyw? Też bym kupił...
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Samobieżny i samoprzestawny ten statyw? Też bym kupił...
To już najlepiej kupić robota.
Zamontujemy na takim aparat i puścimy go w świat.
Będziemy mogli robić zdjęcia nie wychodząc z domu!