Odp: Wszystko i nic - moje hobby :)
masz za mądry aparat... Oszukaj go jakoś.....:wink:
---------- Post dodany o 12:53 ---------- Poprzedni post był o 12:50 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
nuka11
Witam!
To mój pierwszy dzień tutaj, więc chciałam od razu podzielić się z Wami moimi fotografiami :) Bardzo proszę o pochwały, ale przede wszystkim konstruktywną krytykę - na tym zależy mi najbardziej, chcę wiedzieć co poprawić i na czym się skupić następnym razem
Pooglądaj wątek Be_Beaty - nie ma to tamto . Dziewczyna nasze fochy konstruktywne bierze na klatę i nie zniechęca się , Ty też tak potrafisz......?:grin:
A fota mając na uwadze sposób wykonania - dobra... Walcz dalej:grin:
Dziękuję wszystkim bardzo ;) Teraz kolejne zdjęcie:
Oba mi się podobają:)Wrzucaj i będzie gitara, sam chyba spróbuje dla hecy takich manewrów z odwracaniem słoja:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Reedmooley
Oba mi się podobają:)Wrzucaj i będzie gitara, sam chyba spróbuje dla hecy takich manewrów z odwracaniem słoja:)
Próbuj, próbuj. Świetna zabawa :D
Cytat:
Zamieszczone przez
nuka11
Mi wychodzi tylko makro, nie mogę zmienić ostrości :/
Jakiego właściwie obiektywu używasz? Bo chyba wkradł się jakiś błąd w trakcie wyjaśniania problemu luźno trzymanego obiektywu. Używasz jednego obiektywu, trzymanego w ręce, odwróconego do aparatu? Czy masz jakiś obiektyw przypięty do korpusu i przyłożyłaś drugi, odwrócony do niego celem zrobienia makro?
Bo jeśli masz jeden obiektyw odwrócony do aparatu, to wystarczy go obrócić bagnetem (mocowaniem) do aparatu. Wówczas powoli oddalając i przybliżając trafisz wreszcie z ostrością dalsze plany niż tylko makro.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Jakiego właściwie obiektywu używasz?
14-42 lub 40-150
Jeszcze ich nie łączyłam. Używam przeważnie jednego.
Cytat:
Zamieszczone przez
nuka11
14-42 lub 40-150
Jeszcze ich nie łączyłam. Używam przeważnie jednego.
Kombinatorka...:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Bo jeśli masz jeden obiektyw odwrócony do aparatu, to wystarczy go obrócić bagnetem (mocowaniem) do aparatu. Wówczas powoli oddalając i przybliżając trafisz wreszcie z ostrością dalsze plany niż tylko makro.
Nie kumam tego w ogóle :D
Cytat:
Zamieszczone przez
nuka11
Nie kumam tego w ogóle :D
Hades, Ona pisała, że odwróconym foci... Jeszcze nie wie, że można normalnie.... :wink:
taki żart... wybacz:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Hades, Ona pisała, że odwróconym foci... Jeszcze nie wie, że można normalnie.... :wink:
taki żart... wybacz:grin:
Aaaaaaa dobra już rozumiem :D Nie no, normalnie też potrafię :P