OK, wszystko ładnie, tylko czy to aparat czy kamera ?
Wersja do druku
OK, wszystko ładnie, tylko czy to aparat czy kamera ?
I tak zawodowcy go nie będa wykorzystywać!!!
12 i 24 - to ilość klatek na sekunde w filmach w technologii Flesh.
Albo kamera albo aparat. Wydaje mi sie że to chwyt marketingowy raczej. Musi byc w tym jakś haczyk:) A może te fotki są robione w VGA?
Zadajcie sobie pytanie po co wam 60 klatek na sekunde i jak często będziecie to wykorzystywać?
..no chyba że często fotografujecie kolibra:)
Hybryda :DCytat:
Zamieszczone przez zibi1303
ŕ propos hymbrydy: http://www.youtube.com/watch?v=JazWe...eature=relatedCytat:
Zamieszczone przez Sebaa
/EDIT
ups to nie hydepark... to sorry
hmmm, aparacik robi te 60 fotek na sekundę w full rozmiarze (6mpix). Przydatność ? Sport, sport, natura, sport i jeszcze sport. Każdy extremus sportowy kupi bez pytania.
Filmy w 300klatek/s robi w 512×384pikseli, 600 klatek/s w 432×192, a 1200 klatek/s w 336×96 pikseli.
;)
Świetna "maszynka" do focenia imprez sportowych i natury.
Tylko wybrać później najlepszy kadr! KOSZMAR!
no niestety, do tego świat dąży. Do tego nas przyzwyczaja fotografia cyfrowa. Robić setki fotek, a z nich wybierać, może jedna dobra się trafi. Wtedy można powiedzieć, że jest się super fotografem. Co z tego, że ta super fotka to dzieło przypadku. Sam się dałem ponieśc na początku. Pierwsza sesja foto i 700 zdjęć, no ale z tych 700 sto nadaje się do pokazania ;) Teraz sesja to kilkanaście, kilkadziesiąt zdjęć, połowa się nadaje, czasem nawet więcej.
No niezłe, chece.... za parę lat klikniesz spust i dostaniesz 500 klatek, .....
wybierz potem z tego 3 najlepsze: :twisted:
Zabawka? To pierwszy i jedyny w swoim rodzaju aparat tego typu.
Po pierwsze zapisuje on 60 zdjęć z ostatniej sekundy w 6Mpix. Działa to bardzo ciekawie - nie po naciśnięciu spustu ale zprzed. Czyli kiedy spust puścimy to ostatnie 60 zdjęć wyląduje na karcie.
6Mpix? Trzeba więcej w kompakcie?
Co do migawki - elektroniczna z czasem aż do 1/80000 sekundy (jedna osiemdziesiąttysięczna). Nie bójcie więc nic o to ile wytrzyma, bo to otwarte jest cały czas.
Co do innych ciekawostek - nie tylko 60fps ale aż do 1200fps w zależności od wybranego typu zdjęcia. Do czego to może być przydatne? Jak to Janko mówił - choćby do sekwencji zdjęć młotka spadającego na heliosa. Co innego potrafi tak szybko i jednocześnie dokładnie pokazywać takie coś? Albo przepalającą się żarówkę. Oczywiście to nic, co mogłoby zadecydować o kupnie aparatu lub nie, ale to są możliwości po raz pierwszy dostępne w aparacie tego typu dla mas :)
Mnie osobiście ciekawie wciąż jedna nie podana do tej pory informacja - bo tamte możliwości to tylko ciekawostka tak na prawdę, to co chciałbym kupić to coś porządnego do filmów. Zamiast kamery. Ma mieć więc fullHD. Potrzeba mi do kręcania krótkich - kilkuminutowych sekswencji. Jeśli ten aparat spełni to założenie i będzie kosztował do tysiąca dolarów to pewnie go kupię. Wolałbym wprawdzie mieć to na większej matrycy by bawić się dodatkowo GO porządnie, ale tak czy siak możliwości tego aparatu są lepsze niż niejednej kamery. Kwestia tylko ile czasu wyciągnie ten aparat w takich założeniach. Sekunda w 6Mpix to za mało, mi wystarczy 2Mpix + 30fps + niewiele stratnej kompresji + conajmniej kilka minut.
domi, sporo w Twoim poście nieścisłości. Przeczytaj wcześniejsze posty, tak jest kilka szczegółów które Ty błędnie podajesz i interpretujesz.
2Mpix to niestety już nie FullHD, a tylko HDReady.