Już dość często również. Poza tym świetne narzędzie do przeglądania zdjęć - ten podgląd exifów po najechaniu na prawą stronę - super sprawa...Cytat:
Zamieszczone przez rafrog
Wersja do druku
Już dość często również. Poza tym świetne narzędzie do przeglądania zdjęć - ten podgląd exifów po najechaniu na prawą stronę - super sprawa...Cytat:
Zamieszczone przez rafrog
Cytat:
Zamieszczone przez ktotek
Zgadzam się z przedmówcami, przeglądarkę można pobrać za friko.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1337&t=5
No tak, tylko do typowego albumu to po co mi 18?? Ja większość odbitek robie dla ludzi którzy chcą 10x15 wiec kadrować trzeba. Ludzie chcą najczęściej ten wymiar bo nie ma problemu z kupnem albumu do tego rozmiaru. Zresztą swój album rodzinny poza kilkoma wyjątkami też prowadzę w 10x15.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Niektore laby [jak superfoto.pl, w MediaMarkcie tez tak robia] maja w ofercie format 10x13 - wlasnie dla proporcji 4:3, pelny kadr, automatycznie biale paski obcinaja. I nie trzeba kadrowac :)
Gdyby połączyć FastStone z XnView to byłoby narzędzie! W FS brakuje konfiguracji opisu zdjęcia (w XnView mogę sobie skonfigurować całego EXIFA przy podglądzie). Brakuje mi kilku przydatnych narzędzi do obróbki histogramu, ... tak aby nie trzeba było uruchamiać PS'a.