I jak się sprawdza?
Jak wasze wrażenia?
Wersja do druku
I jak się sprawdza?
Jak wasze wrażenia?
Pierwsze wrażenia niestety niezbyt miłe, pomimo wielu nowych 'bajerów' nadal aktualizowanie zdjęcia i wczytywanie w poprawnej jakości trwa zbyt długo...
Ciekawa wersja.
Z tą jakością to fakt, szkoda, że nie ma jakiegoś znacznika (albo ja go nie widzę) czy zdjęcie jest już w pełnej jakości czy to preview.
Aż dziwne, że wcześniej nie dostrzegłem takiej fajnej funkcji jak podświetlarka (można porównać dwa ujęcia na jednym ekranie).
Odpaliłem, jeszcze nie używałem. Wstępnie cieszy mnie zakładka "mapa", można tam (chyba) geotagować zdjęcia - przypisać ich położenie do miejsca na mapie "ręcznie" bądź wczytać z pliku *.log. Jeżeli będzie to działać tak jak sobie wyobrażam, będę zadowolony. A jeszcze bardziej jak w końcu w Penie będzie wbudowany, bądź przypinany, moduł GPS.
Szkoda, że potrzebny jest plik *.log, zamiast *.gpx który jest chyba bardziej popularny. Przynajmniej mój gps zapisuje w tym formacie.
Nie wiem, może łatwo da się to skonwertować do loga.
Wypróbuj program GPSBabel z http://www.gpsbabel.org/, konwertuje chyba wszystkie możliwe formaty :)
Dokładnie tak jest. Wszystko zależy od ustawień w opcjach. Są dwa warianty: Standardowy (szybki podgląd) i Zawsze wyświetlaj w najwyższej jakości. Przy zaznaczonej opcji Standardowy, wspomniany żółty trójkąt zaczyna migać/pulsować po jakiejkolwiek modyfikacji zdjęcia i dopiero po kliknięciu generowany jest obraz w wysokiej jakości.
Co do samego OV3, to wielkiego szału nie widać w porównaniu z wersją 2. Program trochę szybciej się uruchamia, ale w trakcie działania zachowuje się praktycznie tak samo jak OV2.