Odp: Następca PEN'a E-P3 :)

Cytat:

Zamieszczone przez 
pire

...jak do tej pory nie spotkałem wizjera,który mnie przekonał, zachwycił.

Podchodź do wizjerów jak do narzędzi, które mają zapewnić Ci wykonanie konkretnej roboty: wykadrowanie zdjęcia. I albo się do tej roboty nadają, albo nie nadają. Nie oczekuj niezapomnianych wrażeń, bo to nie wycieczka to Disneylandu, tylko zwykła funkcja aparatu do praktycznego zastosowania.

Cytat:

Zamieszczone przez 
pire

Jak ma być mały, malutki, awaryjny, to niech go już lepiej w ogóle nie będzie, jak do tej pory nie spotkałem wizjera,który mnie przekonał, zachwycił. Moim zdaniem temat wizjerów będzie się szybko rozwijał i czynił postępy, zbyt wielu producentów w to weszło i konkurencja wymusi zmiany.

Czasam lepiej jak jest jakikolwiek niż że nie ma żadnego, a światło świeci z takiego kąta, że kadrujesz w zasadzie w ciemno.

Myślę, że rozwój wizjerów elektronicznych jest nieunikniony :)
Jednak wizjer VF-2 jest na tyle dobry, że zaakceptowała go Leica :D

Cytat:

Zamieszczone przez 
apz

Czasam lepiej jak jest jakikolwiek niż że nie ma żadnego, a światło świeci z takiego kąta, że kadrujesz w zasadzie w ciemno.

Fakt, czasami tak bywa.
"epicure"
Dla mnie cykanie fotek to przyjemność, a nie robota, więc oczekuję tej przyjemności również w momencie kadrowania. 
Wycieczka do Disneylandu to też nie moje klimaty, ale są z pewnością tacy, co sobie chwalą.

Cytat:

Zamieszczone przez 
pire

Dla mnie cykanie fotek to przyjemność, a nie robota, więc oczekuję tej przyjemności również w momencie kadrowania.

No to sorry, jeszcze nie teraz. Może za parę lat...

Cytat:

Zamieszczone przez 
Roberto73

Tu się zgadzam . Jak zobaczyłem pierwszy raz ten ekran w OM-D to aż mnie odrzuciła jego szpetota , tak jakby pierwszy raz Olympus wyprodukował aparat z ruchomym LCD

a mi wręcz odwrotnie jak widzę te w nexach to boję się nimi kręcić, a ten w omd wydałał mi się wiele solidniejszy.

Cytat:

Zamieszczone przez 
epicure

No to sorry, jeszcze nie teraz. Może za parę lat...

Mam już swoje lata, ale z wiekiem, o dziwo, cierpliwości przybywa. Niby bliżej końca, a jednak :wink: