Odp: Szykuje się Sigma 25/f1.4 ?
Nic się nie szykuje. W komentarzach na 43rumors wszystko wyjaśnili - Panaleica to właśnie ta Sigma.
Sigma produkowała już od dawna szkła dla Panasa/Leici/Olka i teraz opatentowali swój design (ciekawe czemu teraz).
sylwiusz - kluczowy jest tu rozmiar. Nie zawsze jest tak, że im większe coś tym droższe ;)
Szkoda - chociaż pamiętałem że wcześniej przedstawiciel Sigmy mówił wyraźnie że w najbliższym czasie nie planują rozwoju szkieł m4/3
strOOs - Sigma 50/1.4 jest jednak "sporsza" od firmowych odpowiednikow :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
sylwiusz
strOOs - Sigma 50/1.4 jest jednak "sporsza" od firmowych odpowiednikow :-)
Ale spojrzyj o ile lepsza. Chociaż dalej lubiłem 50/1.4 USM Canona za rozmiar...
Ale w tej tutaj sytuacji liczy się rozmiar - i jeśli faktycznie Leica 25/1.4 to w rzeczywistości Sigma to koniec dywagacji ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Ale spojrzyj o ile lepsza. Chociaż dalej lubiłem 50/1.4 USM Canona za rozmiar...
No wlasnie roznie pisza o jej "lepsiejszosci", a jak juz to nie wiem, czy az o tyle jest lepsza o ile jest wieksza ;-)
Cytat:
Ale w tej tutaj sytuacji liczy się rozmiar - i jeśli faktycznie Leica 25/1.4 to w rzeczywistości Sigma to koniec dywagacji ;)
Koniec marzen, czas zejsc na ziemie ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Nic się nie szykuje. W komentarzach na 43rumors wszystko wyjaśnili - Panaleica to właśnie ta Sigma.
Sigma produkowała już od dawna szkła dla Panasa/Leici/Olka i teraz opatentowali swój design (ciekawe czemu teraz).
Ale jazda, Panasonic sprzedaje obiektywy z logiem Leica które produkuje Sigma
Coz, niektore szkla Zeissa sa produkowane przez "smieszna" Cosine ;-) Outsourcing to nic nowego. Zreszta, biorac pod uwage zerowe mozliwosci wyprodukowania takiego elektronicznego cacka przez sama Leice i byc moze ograniczenia mozliwosci produkcyjnych samego Panasonica, to sie nie dziwie sytuacji.
Cytat:
Zamieszczone przez
POLM
Ta Sigma już była od dawna. To stary obiektyw do lustrzanek w odświeżonej obudowie. Nie został przystosowany do standardu m4/3.
Zauważyłem że w specyfikacji odświeżonej wersji jest mocowanie 4/3 - ale trochę bez sensu odnawiać obiektyw do wymierającego mocowania
---------- Post dodany o 09:40 ---------- Poprzedni post był o 09:40 ----------
Najbardziej cieszy wejście Tamrona w m4/3