Odp: e-450...i co dalej, prosze o porade!
Kupując nawet E-5 doznasz niezłego przeskoku - na pewno w kwestii AF i ergonomii. Do pracy z takimi szkłami jak 12-60 czy 50-200 to jest po prostu puszka idealna.
Jeżeli nie zależy Tobie na gwarancji, to poszukaj czegoś z drugiej ręki - rzadko ale się trafiają. Oszczędność spora, a zajechać to to będzie na pewno ciężko :)
Jedynym ekonomicznym wyborem w tym systemie z cechami jakie porzadasz to jest E3.
Jesli warunek nowe to jest KONIECZNOSC, zostaje zmiatanie do innego producenta, badz bardzo nierozsadne utopienie kasy w E5 przy, ktorym zmiana systemu to pikus;)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Jedynym ekonomicznym wyborem w tym systemie z cechami jakie porzadasz to jest E3.
Jesli warunek nowe to jest KONIECZNOSC, zostaje zmiatanie do innego producenta, badz bardzo nierozsadne utopienie kasy w E5 przy, ktorym zmiana systemu to pikus;)
pozdro
mozliwe do wykonania... nowe E-3 po rozsadnej cenie?
Na nówkę to nie masz co liczyć bo nieprodukowany od ponad 2 lat ten korpus jest-chyba ze jakiś leżak magazynowy wynajdziesz typu drożyzna z allegro(zresztą to i tak sprzet odnowiony a nie nowy)Nie zajeżdżone E-3 wyrwiesz za niecałe 2tyś bez problemu, wystarczy trochę wyczekać aż się pojawi na serwisach aukcyjnych.
Cytat:
Zamieszczone przez
bahtek83
mozliwe do wykonania... nowe E-3 po rozsadnej cenie?
Piszac E3 mialem na mysli uzywane w rozsadnej cenie z nieduzym przebiegiem.
Watek koniecznosci nowego ujalem w drugim zdaniu:)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Piszac E3 mialem na mysli uzywane w rozsadnej cenie z nieduzym przebiegiem.
Watek koniecznosci nowego ujalem w drugim zdaniu:)
pozdro
wiem ,wiem hehehe, głosno myślałem
raczej chce nowy aparat wiec chyba e-5. myśl ze bede miał uzywke ktora śmiga najpozniej od 2009r jakos mnie nie kreci
serwisy typu allegro odwiedzam codziennie ale nie mam zaufania do wiekszosci sprzedwaców...a E5 na giełdzie w Oly jakos nie moge złapac...!
Cytat:
Zamieszczone przez
bahtek83
wiem ,wiem hehehe, głosno myślałem
raczej chce nowy aparat wiec chyba e-5. myśl ze bede miał uzywke ktora śmiga najpozniej od 2009r jakos mnie nie kreci
serwisy typu allegro odwiedzam codziennie ale nie mam zaufania do wiekszosci sprzedwaców...a E5 na giełdzie w Oly jakos nie moge złapac...!
Bo szybko znikają :) Tym bardziej, że ich przebiegi to pikuś w porównaniu do N czy C, które są częściej wykorzystywane w reportażach :)
Jeżeli chcesz kupić E-5 taniej niż w sklepie i nie zależy Tobie na fakturze, to OJ - jest gdzieś w połowie pomiędzy nówką w sklepie a używką na allegro ;)
Jeszcze dodam, że za E-5 przemawia brak bandingu i ewentualnych problemów z BF i FF, które niestety były bardzo częste i nieprzewidywalne.
Teraz serwis się wreszcie nauczył co należy zrobić z puszką ale koszt naprawy po gwarancji jest spory.
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
Jeszcze dodam, że za E-5 przemawia brak bandingu i ewentualnych problemów z BF i FF, które niestety były bardzo częste i nieprzewidywalne. Teraz serwis się wreszcie nauczył co należy zrobić z puszką ale koszt naprawy po gwarancji jest spory.
owszem banding na E-5 tak nie wyłazi i to jest napewno duzy plus, ale problem BF i FF w E-3 występował głównie na nowszym sofcie z pierwszą wersją ZD14-54 - czy może się mylę? były jakieś problemy z ZD 12-60 lub ZD 50-200?
no Panowie, fachowo opisany problem:esystem:, czyli E-5, postanowione z mojej strony. tylko powiem szczerze ze nie kojarzę do konca funkcjonowania i zasad OJ, bo na forum tak szczerze wczesniej nie przesiadywałem...ale z obietnicą poprawy...myślę ze to zmienie. tym bardziej iz przekonałem sie do wystawienia własnych zdjec, z czego teraz jestem zadowolony bo wiem ze tak zle nie wypadłem a wspólnymi silami postsaram sie podniosc własna poprzeczke, pozdr Panie i Panowie