Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
myślę że jest miejsce na taki aparat, tak jak jest miejsce na czarną i srebrną wersję OMD. jak będzie E-P5 to będzie wybór - stylizacja lustrzankowa bądź dalmierzowa. Technicznie mogą się nawet nie różnić :)
Jeżeli Olek wypuści coś, co przypomina GX1, solidny kawał metalu made in japan, z wbudowanym wizjerem, z matrycą OMD, dotykowy ekran niekoniecznie musi być odchylany, to ja bym się na coś takiego skusił.
Gdzieś czytałem o wizjerze od Epsona , coś małego z wizjerem i większą matrycą ( od RX100) byłoby pożądane.
Właśnie ten nowy wizjer Epsona ma posiadać nowy PEN.
Przecież w OM-D jest wizjer od EPSON-a :)
Tak ale to poprzedni wersja w rozdzielczości SVGA a ten jest 2.4 Mpixela ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
PASQD
Jeżeli ...dotykowy ekran niekoniecznie musi być odchylany...
Koniecznie musi być odchylany!!! Skośnoocy przyjaciele z Olympusa czytają takie posty, a potem wypuszczają aparaty bez tej funkcji, co mnie doprowadza do szału. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
POLM
Tak ale to poprzedni wersja w rozdzielczości SVGA a ten jest 2.4 Mpixela ;-)
Byle nie przedobrzyli jak Sony i Fuji :):):):)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Ten wystający "pryzmat" w E-M5 czasami przeszkadza...
On jest zupełnie bez sensu i służy tylko udawaniu jakiegoś tam OM cośtam. Wizjer powinien znajdować się w skrajnym kącie (lewym - sorry, lewooczni) i być w linii korpusu - jak w Smienach. I taki korpusik, wielkości jakiegoś epl byłby fajny. Jak dla mnie bez lampy i bez odchyleń.
Mam też patencik dla olka (jakby co - ja wymyśliłem :P ) - ekran 7-10'' z wtyczką do gniazda wizjerów (jak ono się tam nazywa), na kabelku sprężynowym. Na statyw do studia czy na wysięgnik do wideo - bardzo fajna rzecz).
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Mam też patencik dla olka (jakby co - ja wymyśliłem :P ) - ekran 7-10'' z wtyczką do gniazda wizjerów (jak ono się tam nazywa), na kabelku sprężynowym. Na statyw do studia czy na wysięgnik do wideo - bardzo fajna rzecz).
Ale do pana serii gh podłączam liliputa, więc gdzie tu odkrycie?
Cytat:
Zamieszczone przez
odys
Ale do pana serii gh podłączam liliputa, więc gdzie tu odkrycie?
W pełnej integracji - zdaje się, że można tym przenieść sterowanie, w szczególności z dużego monitora dotykowego. Do studia np. fajna rzecz.