Odp: Tablet + dysk zewnętrzny do zgrywania zdjęć
Osobiscie odradzam tablet, jeśli chodzi o funkcjonalność , to moim zdaniem tylko fajny gadżet, ale tylko do przegladania/pokazania komuś fotek. Ostatnio przerabiałem temat i skończylo się na kupieniu netbooka (mój wątek rubinar 500). Nie twierdzę ,że się nie da, tylko w tej chwili jest więcej problemów niż korzysci. W cenie sensownego tabletu (matryca, bebechy ) kupisz naprawdę konkretnego netbooka, a różnica polega na tym, że masz klawiaturę i o tyle jest większy a zarazem wygodniejszy. Nie wspomnę juz o Win. Jest to tylko moje osobiste zdanie na ten temat, wybór nalezy do Ciebie.
w cenie dobrego tabletu mozna kupic 13" samsunga na i3, do i5 trzeba już trochę dołozyć... i to jest nieporównywalnie wiekszy komfort pracy.
żeby nie było, mam netbooka (MSI Wind U120) i tablet (motorola Xoom).
Z netbooka korzystam tylko na zleceniach do backupowania danych, Tabletu uzywam własciwie codziennie, do działań ktore nie wymagaja uruchamiania komputera. Ale chodzi mi po głowie zamiana netbooka na własnie taka 13" samsungo-aluminiowa perełke. Nie jest to kosmicznie wydajne, ale duzo wygodniejsze niz netbook. a Wiem bo stawialem na takim wlasnie 13" samsungu system i mialem go w firmie przez dzień. Fajny. Bardzo fajny.
Cos slyszalem,ze w MM do jakiegos samsunga 46" dokladaja tableta.Ten samsung kosztuje cos 1400€ razem z tym tabletem
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Cos slyszalem,ze w MM do jakiegos samsunga 46" dokladaja tableta.Ten samsung kosztuje cos 1400€ razem z tym tabletem
eeeee.... pewnie to badziewie dodają Lenovo IdeaCenter Horizon Table PC http://natemat.pl/46323,gigantyczny-...y-z-targow-ces ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
W innym watku zdecydowana wiekszość poleciła powyzsze rozwiązanie zamiast netbooka. W sumie dałem się przekonać ale jak to mam w zwyczaju poczytałem trochę o tabletach i ze zdziwieniem stwierdziłem, że to nie jest takie proste. Tablet wyjety z pudełka nie umożliwia zgrywania zdjęć na dysk zewnetrzny. Trzeba zrobić jakiegoś roota, wgrac sterowniki. Wiele osób pisze, że to prosta czynność ale patrząc na watki związane z tym zagadnieniem nie wydaje mi się to takie proste.
Mam pytnie do uzytkowników tabletów - czy sa na rynku jakies modele, które umozliwiają zgrywanie zdjęć z tabletu na dysk zewnętrzny bez konieczności robienia roota? Ewentualnie jakies płatne oprogramoawanie to umożliwiające?
Wstepnie myslałem o Google Nexus 7 i on ma mozliwość zakupu oprogramowania ale tylko umozliwiającego zgrywanie z pendriva na tablet ale już z tabletu na dysk zewnetrzny czy pendrive sie nie da.
Witam !
MyTab7 z Androidem 4.0.4 bezproblemowo czyta zewnetrzne dyski (FAT jak i NTFS).
Pozdrawiam
Odp: może jednak mocniejszy netbook?
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Czytając o paru tabletach stwierdziłem, że większość (wszystkie?) mają jedną wadę - prawie zerową możliwość upgrade'u. (...)
Czy znacie jakieś tablety z możliwością późniejszego rozszerzenia możliwości - przez klawiaturę itd - jakkolwiek?
Niemal wszystkie nowe tablety z Windows 8 mają możliwość rozbudowy specyfikacji. No i da się na nich odpalić desktopowe aplikacjie.
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
...Tablet wyjety z pudełka nie umożliwia zgrywania zdjęć na dysk zewnetrzny...
Mój XT2 umożliwia. Nawet LR i PS na nim mam. I monitor zewnętrzny. I stacje dokującą. Właściwie już tylko na nim pracuję.
Jaka wygoda obróbki pen-em od razu na ekranie!
Pozdrawiam.
tyle że te z wn8 kosztują więcej. Szkoda ze kolega pers nie zawarł tu informacji z tamtego wątku, budżet do 1000zł i że ma już w domu dobry laptop 17".
Tak, yamada ma rację - ja głównie korzystam z mojego notebooka i to się nie zmieni. Tablet/netbook to wyłącznie narzędzie do internetu i przechowywania zdjęć (na zewnetrznym HDD) podczas wyjazdów. Tyle tylko, że te wyjazdy często trawają 3-5 tygodni więc chciałbym aby sprzet był w miare wygodny i praktyczny.
No nic właśnie się wybieram do rtv-euro-agd i zobacze tego Asusa Transformera za 1300 zł i netbooka HP mini za 900 zł.