11 załącznik(ów)
Odp: Tunele,tuneliki, dziury ....
Kopalnia Złota - Złoty Stok
Od 1273 r wydobyto w Złotym Stoku ok. 16 ton czystego złota.
Kopalnia przynosiła urobek roczny na poziomie 20-30 kg złota, w 1961 roku spadł do 7 kg. Rok później odgórnym zarządzeniem zakończono działalność górniczo-hutniczą w Złotym Stoku. W 1996 roku uruchomiono Podziemną Trasę Turystyczną.
Załącznik 77733Załącznik 77742Załącznik 77741Załącznik 77739Załącznik 77738Załącznik 77737Załącznik 77736Załącznik 77735Załącznik 77734Załącznik 77744
Złoto dla zuchwałych też się znajdzie :)
Załącznik 77743
Za taką jedną sztabę wszyscy forumowicze by sprzęt z cennika OJ ogołocili:grin:. Fajne fotki sabkona jako ciąg dalszy:wink:.
Czekam na następne.
Łódzka "dętka"
---------- Post dodany o 22:14 ---------- Poprzedni post był o 22:09 ----------
Kowary, polska kopalnia uranu
Pomijająć swojską "Dętkę" którą świetnie znan, z nieskrywaną ciekawością oglądam wszelkie tunele. Ależ ta nasza Polska w takie podziemności bogata:grin:.
To coś ode mnie. Zabrze, kopalnia Królowa Luiza.
Ciekawe "undergroundowe":wink: wrzuty, fajnie się ogląda nie musząc schodzić w te mroczne dziury,zwłaszcza w Kowarach,oglądając już mi straszno,chyba z wiekiem nasila się u mnie klaustrofobia.Straszcie mnie dalej,fajne uczucie:mrgreen:
5 załącznik(ów)
Podziemna trasa turystyczna w Sandomierzu. Udostępniona po remoncie, kiedy kilkanaście lat temu Sandomierz zaczął się zapadać. Piwnice i lochy je łączące dawnych mieszczan.
Załącznik 77797Załącznik 77795Załącznik 77798Załącznik 77799Załącznik 77800
Jakbym mógł tam wejść, nic by mnie nie zatrzymało. Świetne fotki jako zachęcające do zwiedzania:grin:.
Najpiękniejszy to ten antałek, szkoda że pusty. :-(
Oglądając Twoje zdjęcia poczułem się jak bym znów grał w Quake II :)