Bo tym razem było błyskane z lewej + blenda z prawej ;)
Wersja do druku
Bo tym razem było błyskane z lewej + blenda z prawej ;)
Na prawidłowym doświetleniu w portrecie moja wiedza jest niewielka:) Wypowiadam się tylko jako przeciętny odbiorca co się podoba co nie, a to bardzo subiektywne.
PS
Zresztą "prawidłowe" czy "poprawne" to takie pojęcie względne pewnie. Wszak, fotografia Sztuką jest. Liczy się też jak chciał pokazać autor i czy trafił w gusta widzów.
Ja się technicznie nie wypowiadam bo to nie moja działka ale wizualnie 3 jako pomysł na zdjęcie bardzo mi się podoba tylko jak dla mnie fajnie by było gdyby sama twarz była deko jaśniejsza i aby trochę więcej koronki nad twarzą było widać podobnie jak jest to na dole :)
Pomysł fajny ale ja bym wolał trochę jaśniejsze.
D300S sie nie sprawdza w portrecie? Mocna lampa w sankach czasem się przydaje, a wtedy większy korpus może być wygodniejszy. W warunkach studyjnych też nie widzę przewagi małego.
Zapytam z czystej ciekawości, system zmieniasz z uwagi na szkła? design? bo obrazkowo OM-D i D300s to prawie identyczny obrazek (DR, ISO/szum). OM-D ma iso 100 natywnie, to jedyny "plus" do studia.
Pytam z czystej ciekawości :)
Do D300s mam jedynie SB400. Aparat jak najbardziej daje radę, tylko niestety albo zostaję z OM-D+12-50+45+GRIP I tylko tyle, albo sprzedaje D300s i mogę coś dokupić więcej....tylko czy jest sens. OM-D ma robić za aparat turystyczny...
BTW. Jutro postaram się zamieścić kolejne zdjęcie....szklane ;)
Teraz krótka przerwa na Martwą naturę:
Pierwsze próby ze szkłem i płynem:
4.
Zaparzacz
Zdecydowanie proszę o radę jak podkreślić krawędzie szkła. Myślę nad zastosowaniem dwóch czarnych blend po bokach Zaparzacza.
Za tym zdj. nr 3 szaleję :)
Będę śledzić ...
Pozdrawiam