Odp: Osłony przeciwsłoneczne
Czyli chyba najlepiej wychodzi wybrać się na tygodniową wycieczkę do HK, kupić z dwa, trzy dobre obiektywy, a przy okazji trochę oslon, tak żeby się na lotnisku nie przyczepili, a potem sprzedać obiektywy w PL z 50% zyskiem i cieszyć się darmowymi osłonami i wycieczką ;)
Jak byłem w HK w 2009 r. to ceny tam były połowę niższe, niż u nas.
Dowiem się ile te osłony kosztują w hurcie i wtedy można się zastanawiać, czy jest sens się bawić dalej. Będę Was informował.
Kiedys wyslem paczke DeHaeLem jakas flaszka abo dwie,paczka herbatnikow-cos takiego,juz nie pamietam dokladnie.56€ zaplacilem.Kurde bym zatankowal i sam dostarczyl,na jedno by wyszlo.A i by my wypili od razu.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Czyli chyba najlepiej wychodzi wybrać się na tygodniową wycieczkę do HK, kupić z dwa, trzy dobre obiektywy, a przy okazji trochę oslon, tak żeby się na lotnisku nie przyczepili, a potem sprzedać obiektywy w PL z 50% zyskiem i cieszyć się darmowymi osłonami i wycieczką ;)
Jak byłem w HK w 2009 r. to ceny tam były połowę niższe, niż u nas.
Eee, no teraz to już przegiąłeś. Jak sobie coś kupisz i przywieziesz to w przypadku, gdy wartość przekracza chyba 400EUR to też zapłacisz cło i VAT. Pewnie możesz liczyć na to, że nie sprawdzą i Ci się to w podręcznym prześliźnie, ale jak się kapną to jeszcze Ci osobistą zrobią. Podobno tyłek boli po tym tak, że tydzień siedzieć nie można.
A na allegro nie ma ? Ja zamiennik LH 40 kupiłem tutaj:http://allegro.pl/oslona-lh-40-olymp...854418612.html Cena prawie 1/3 oryginału.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Podobno tyłek boli po tym tak, że tydzień siedzieć nie można.
Bija pasem po golym tylku,zebys sie przyznal czy jak,bo nie zalapalem.To moze lepiej juz niech tym dehaelem przysla.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Eee, no teraz to już przegiąłeś. Jak sobie coś kupisz i przywieziesz to w przypadku, gdy wartość przekracza chyba 400EUR to też zapłacisz cło i VAT. Pewnie możesz liczyć na to, że nie sprawdzą i Ci się to w podręcznym prześliźnie, ale jak się kapną to jeszcze Ci osobistą zrobią. Podobno tyłek boli po tym tak, że tydzień siedzieć nie można.
No nie przesadzaj, zawsze można powiedzieć, że to dla siebie, albo że to używane już. Nigdy nie mialem problemów na lotniskach, żeby ktoś mi się do sprzętu foto czepiał, a nawet wtedy w 2009 z HK trochę tego z kolegą przytargaliśmy.
---------- Post dodany o 22:47 ---------- Poprzedni post był o 22:45 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
markus74
No są, w cenie ebayowej, albo trochę droższe. IMO za drogie, choć jak nie wypali z Chinami, to pewnie kupię na ebayu.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
No nie przesadzaj, zawsze można powiedzieć, że to dla siebie, albo że to używane już.
Abo na migi palcem pokazywac ,ze to kolegi.:mrgreen::mrgreen:A co jak sie uda,a jak nie to nawet bym mowil ze to nie moje i pierwszy raz na oczy widze.Udac glupa.:mrgreen::mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
No nie przesadzaj, zawsze można powiedzieć, że to dla siebie, albo że to używane już. Nigdy nie mialem problemów na lotniskach, żeby ktoś mi się do sprzętu foto czepiał, a nawet wtedy w 2009 z HK trochę tego z kolegą przytargaliśmy.
Zapytam tak, stać Cię na wyjazd do Hong Kongu po osłonę za parędziesiąt zł i kombinujesz w sprawie cła i VAT-u? Weź mnie oświeć bo nie łapię problemu. Ile Ty tego chcesz w bagażu przywieźć? 5, 10, 1000?
Mam takie osłonki do 12-50 i 40-150 firmy JJC . Każda osłona kosztowała niecałe 10 $ z przesyłką. Żadnego cła nie płaciłem ani VAt-u. Tyllko jest jeden mankament. Trzeba uzbroic sie w cierpliwość. Paczka potrafi iśc do miesiaca. Ale sie opłaca . Nie różnia sie niczym od oryginału (tylko napisami).
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Bija pasem po golym tylku,zebys sie przyznal czy jak,bo nie zalapalem.To moze lepiej juz niech tym dehaelem przysla.
Na Discovery pokazywali, że mają taki sprzęt: http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C4%99kawiczki_medyczne