dobrze będzie :)
trzeba zacząć kaskę odkładać bo przyszły rok to Rejs, no i może właśnie Foczki
Wersja do druku
dobrze będzie :)
trzeba zacząć kaskę odkładać bo przyszły rok to Rejs, no i może właśnie Foczki
Wielu z nas gdzie tylko można stosuje posiadaną duża optykę z nowymi body. I wszędzie tam, gdzie AF nie ma dużego znaczenia dostajemy na tym skojarzeniu Świetnej szklanej optyki i dekla z nowymi matrycami, bardzo dobre wyniki końcowe.
Na szczęście te nasze prowizorki wydają się powoli zbliżać do końca. Wygląda na to, że firma po przejściowych kłopotach przypomina sobie powoli o naszych potrzebach. I sprawy zaczynają iść we właściwym kierunku.
Jeszcze tylko szybkość AF i będę zadowolony.
Szacunek za test opisywanej pary.
AP.
Świetne zdjęcia i zbiór przemyśleń. Widać, że E-PL5 daje świetną jakość obrazka.
Podobnie czekam na jakieś tele dedykowane do mikro 4/3. Może być nawet 150/2.8 :)
Dzięki @dobas za test, fajnie się czytało, oglądało też ;) Ogólnie masz lekki i przyjemny styl przekazywania, bez zbędnych ceregieli.
Niemniej szacun za poświęcony czas i taką pasjonacką recenzję dla autora.
Czy w E-PL5 nie przeszkadzał Tobie brak uszczelnień ? ( w fotografii podróżniczej jaką uprawiasz, to wskazane)
Nie przeszkadzał. Trochę siąpiło trochę wyłaziło słonko ale wydaje mi się że te nie uszczelniane korpusy po prostu nie boją się mżawki. Zaś te uszczelniane nie boją się wodospadów. Generalnie dla siebie bardziej widzę OMD. bo ma i wbudowany wizjer i uszczelnienia. Jednak EPL5 to jakiś rejon 2 000 PLN zaoszczędzonych.
Powiem tak. Warunki nie były idealnie. Było zimno, wilgotno a nawet mokro, Nie maiałem jednak obaw przed używaniem EPL5. to zwarta fajna konstrukcja. Miał bym pewnie obawy w ulewie. Jakoś bym zafoliował ten aparat :) Dlatego Jeśli ktos ma budżet lepiej pewnie uderzać w OMD. Jeśli każdy pieniądz się liczy być może warto kupić EPL5 a zaoszczędzony pieniądz przeznaczyć na plener albo obiektyw :) Nie wiem... :)
Warunki nie były ekstremalne ale też nie były komfortowe i EPL5 sprawdził się fajnie
Długo pracowałem E510 pomiędzy E1 a E3 używałem tego korpusu też bez uszczelnień i mimo, że nie uszczelniony tez dostawał w kość a nic złego mu się nie przytrafiło z tego powodu. Więc tez nie ma co demonizowac że bez uszczelnień to się nie nada do niczego...
Dzięki za świetny tekst i zdjęcia
Witam !
Niezle zdjecia oraz fajny styl przekazywania informacji.
Az sie prosi aby jakas ksiazke napisac.
Pozdrawiam
Super test, widać, że mikrusy radzą sobie dobrze nie tylko u cioci na imieninach. Piękne zdjęcia sympatycznych zwierzątek :)
Świetny przekaz. Takie recenzje - z pola bitwy - czyta się najprzyjemniej. Efekty bitwy również świetne.
Dzięki wielkie za tą recenzję - bardzo mi się podoba test w warunkach bojowych z wypunktowaniem wad i zalet testowanego sprzętu w kontekście konkretnej sytuacji. Wszelkie Twoje teksty Marcinie czyta się bardzo przyjemnie z uwagi na lekkość pióra i zdolność skupienia się na rzeczach istotnych i detalach, które często umykają w czysto technicznych testach. Czekam na więcej! :)