Bogdi, rozumiem cię, ale nie rozumiem wyboru zaślepki zamiast normalnego obiektywu, naleśniki przecież są malutkie, a 14f2.8 można bardzo tanio znaleźć.
Sent from my Lumia 710 using Board Express
Wersja do druku
Bogdi, rozumiem cię, ale nie rozumiem wyboru zaślepki zamiast normalnego obiektywu, naleśniki przecież są malutkie, a 14f2.8 można bardzo tanio znaleźć.
Sent from my Lumia 710 using Board Express
A moim zdaniem do takiej wycieczkowej fotografii lepiej wziąć kitowego zooma lub jakiegoś porządnego kompakta.
Dla mnie jakikolwiek PEN z kitem jest wystarczająco mały do tego typu fotografii. Dobry kompakt z jasnym obiektywem będzie może o centymetr mniejszy, ale co to zmienia w praktyce? Nic.
Sądzę, że nie będzie problemu.
Witam !
Kitowe zoomy sprzedawane z PEN-ami to bardzo przyzwoite szkielka i
tanim zestawem mozna wykonac wiele swietnych zdjec.
Pozdrawiam
Poza tym nie ma sensu upierać się przy założeniu, że wszystko musi się zmieścić do kieszeni kurtki. Dużo wygodniejsze jest coś takiego:
wierzcie mi, że na wyprawę motocyklową (co najmniej tydzień) wszystkie torebki odpadają, tylko kieszeń spełnia funkcję, kompakty mam dwa w tym jeden przyzwoity, fotki z linku, miałem e-pl1 z kitem (tak, że znam wielkość i jakość fotek) w kieszeń się nie mieści, naprawdę przeglądam rynek foto cały czas, chciałem kupić fuji x10, ale w przypadku pena z 15 mam połowę ceny, co jest bardzo istotne w przypadku ewentualnej straty, do "dobrych" fotek mam naprawdę troszkę sprzętu, dlatego moje pytanie o wyświetlacz i czułość
Różnicy czułości jednak wielkiej nie ma, przynajmniej między E-P1 i E-P3 które miałem.
Podejrzewam, że którego nie wybierzesz będzie dobrze.