-
Odp: problem !!
wszystko jest to samo ale spróbowałem teraz i dalej mnie cofneło do początku ale zdjęcia są i skopiowałem je ale na aparacie juz pokazuje te CF ochrona przed zapisem i teraz żeby znowu zrobic zdjęcie to musze formatowac i tamtych juz nie będzie
---------- Post dodany o 08:52 ---------- Poprzedni post był o 08:46 ----------
niestety nie mam czytnika kart :cry:
-
E-410 ma dwa sloty na kartę (CF i xD). Czy tak samo dzieje się w przypadku karty xD?
-
no widzisz jestem poprostu amatorem i mam tylko tą jedną karte:cry:
---------- Post dodany o 08:57 ---------- Poprzedni post był o 08:56 ----------
i wszystko tak się teraz dzieje po podłączeniu do kompa
-
Skąd jesteś? Może ktoś z klubowiczów może sie z Tobą spotkać i zerknąc?
Jeśli chodzi o czytnik to nie jest to droga sprawa (kilkanaście złotych) - polecam zakup.
Na razie wychodzi mi, że coś z połączeniem jest nie tak (gniazdo w aparacie/komputerze lub kabelek). Nie wydaje mi się, aby to było uszkodzenie karty.
Może być także sprawa oprogramowania na kompie (coś doinstalowywałeś przed wystąpieniem problemu?)
-
jestem ze Strzegomia woj.Dolnosląskie.Nic nie instalowałem kompletnie ciagle od kilku lat robie tak samo i dopiero teraz coś sie pochrzaniło.
Najbardziej mnie martwi to że mam takie hobby jak fotografowanie się ze znanymi ludzmi i teraz niedługo mam wyjazd do Krakowa i boje się że jak porobie trochę zdjęc to mogę ich nie odzyskać :cry:a wtedy to chyba samobój :cry:
w każdym bądż razie bardzo ale to bardzo Tobie dziękuję za pomoc
jeszcze jedna prosba może podałbys mi linka do tego czytnika kart bo znajac mnie kupie cos innego
-
moze kup druga karte CF - jesli nie rozwiaze problemu to zawsze sie przyda jako zapasowa karta.
-
słuchaj bo ja mam ten komunikat że ochrona przed zapisem i jak wcisne na aparacie ok to tam gdzie są te opcje iso auto itd.to na dole jest napis czerwony PROTECT
-
a aparat od kompa odlaczasz? Wybacz debilne pytanie, ale musze zadac :)
-
Stawiam na walnięty kabel lub port USB w kompie, pod innymi gniazdami USB tez to występuje?
To ze się świeci protect to znaczy ze masz w menu włączona opcje ochrony przed kasowaniem zdjęć z poziomu aparatu...
-
1 załącznik(ów)
Jeszcze fragment z instrukcji:
Załącznik 71603
Sprawdz i daj znac.