1. Ile razy powtarzałeś eksperyment?Cytat:
Zamieszczone przez dorjan
2. Czy przed każdym eksperymentem formatowałeś karty?
Wersja do druku
1. Ile razy powtarzałeś eksperyment?Cytat:
2. Czy przed każdym eksperymentem formatowałeś karty?
niestety nie zgodzę się... mam swie karty 1Gb Sandiska... jedną zwykłą a drugą Ultra II...Cytat:
Zamieszczone przez opiotr
różnica jest znaczna... dlatego się pytam czy Extreme III pójdzie...
a drugie pytanie to karty do jakiej pojemności może 5060WZ obsłużyć?
Test z ciekawości przeprowadziłem 3x ze względu na słaby wynik karty Pretec 80x 1GB.Cytat:
Zamieszczone przez skow
Nic się nie zmieniło. Uzyskane wyniki były ciągle podobne, a różnice rzędu kilkunastu setnych sekundy wynikały z ewentualnej różnicy w uruchomieniu i zatrzymaniu stopera.
Każda karta przed testem była sformatowana.
Pozdrawiam.
To wyniki interesujące. Karta oznaczona jako 80x okazała się znacznie gorsza od karty 50xCytat:
Mnie również zastanowiło - dlaczego wolniejszy Kingston okazał się szybszy przy zapisie opróżnianego bufora z E-1, od Pretec'a 80x?Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
Zrobiłem następny test posiadanych kart. Na każdą sformatowaną kartę wgrałem przez czytnik Extreme SanDisc'a 98 tych samych RAW'ów (1GB), a następnie z karty przez czytnik do nowego folderu na HDD. Wyniki prezentuję niżej.
SanDisk Extreme III 4GB
zapis na kartę - 67,47s
odczyt z karty - 57,16s
Kingston Elite Pro 50x 2GB
zapis na kartę - 153,71s
odczyt z karty - 135,64s
Pretec Cheetah 80x 1GB
zapis na kartę - 234,95s
odczyt z karty - 107,90s
Teraz już widać dlaczego Pretec oznacza kartę jako 80x.
Pozdrawiam.
Czy do bezproblemowej wspolpracy E1 z szybkimi kartami 4GB konieczne jest firmware 1.4?
WEŹ ZAKTUALIZUJ a nie pytaj cały czas o to firmware :/Cytat:
Zamieszczone przez jones
Aktualizacja to nic strasznego...
Dajesz tą pewnośc, że jeśli coś sie "skopie" to aparat "wstanie" na wczesniejszym fimware?Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Zawsze jest taka szansa. Nikt nie daje gwarancji. Ale ta szansa jest mniejsza niż .01% musiałbyś mieć wadliwa pamięć flash w aparacie (nie mowie teraz o karcie pamięci).
jones:
co Ty, przedszkolak jesteś? jedziesz z tym firmware i nie marudzisz. po kolei, wg. listy, bez kombinowania.