1 załącznik(ów)
Odp: Co mi się akurat nawinęło pod obiektyw ...
Trochę przegiąłem ale takie coś mi przyszło do głowy.
Załącznik 71174
Ładnie przegięte! A gospodarz wątku gdzie? I co powie ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Witaj Karolu na wirtualnej odsłonie Forum! Bardzo dobrze, że klamka zapadała i postanowiłeś uaktywnić się pisarsko i zdjęciowo. Właśnie ta klamka wychodząca z kadru nieco uwiera w tym zdjęciu. Ja również skadrowałbym inaczej - mieszcząc całą klamkę, wyrzucając ją, ew. przysłaniając nieco winietą. Ja zdaje się byłem przy wykonywaniu tego zdjęcia i łatwo mi je odebrać, czuję klimat, wręcz zapach cerkwi. Dla innych zdjęcie pewnie jest zbyt hermetyczne. Wstawiłbym to w cyklu powiedzmy trzech różnych szczegółów, wykorzystałbym (o ile to możliwe) ikonostas jako tło itp. Z przyjemnością zobaczę kolejne Twoje foty.
Nie bardzo zrozumiałem o co Ci Karolu chodziło ale brat mi wytłumaczył i teraz już rozumiem. Pomysł świetny i na pewno bym go wprowadził w życie gdybym miał wystarczająco dużo udanych zdjęć do skonstruowania całej serii.
Wkrótce mam nadzieje uporać się jeszcze z kilkoma zdjęciami które prawie natychmiast wpakuję do wątku.
Cytat:
Zamieszczone przez
newton
Nie bardzo zrozumiałem o co Ci Karolu chodziło ale brat mi wytłumaczył i teraz już rozumiem.
Fajny musi być taki brat co tak wszystko porządnie wytłumaczy ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Witaj Karolu na wirtualnej odsłonie Forum!
Teraz załapałem, o którego Karola chodzi. No przecież Newton :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
newton
Nie bardzo zrozumiałem o co Ci Karolu chodziło ale brat mi wytłumaczył i teraz już rozumiem. Pomysł świetny i na pewno bym go wprowadził w życie gdybym miał wystarczająco dużo udanych zdjęć do skonstruowania całej serii.
Brat na pewno dobrze wytłumaczył, ja wstawię jeszcze foty. Jak się coś pokazuje poprzez szczegół to, jeżeli jest taka szansa, dobrze pokazać kilka zdjęć, wówczas łatwiej coś opowiedzieć, czy "sprzedać" nawet bardzo średnie zdjęcia jak poniżej. Z góry przepraszam za zaśmiecanie Twojego wątku, post rzecz jasna mogę usunąć. Model znajomy ;-):
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Brat na pewno dobrze wytłumaczył, ja wstawię jeszcze foty. Jak się coś pokazuje poprzez szczegół to, jeżeli jest taka szansa, dobrze pokazać kilka zdjęć, wówczas łatwiej coś opowiedzieć, czy "sprzedać" nawet bardzo średnie zdjęcia jak poniżej. Z góry przepraszam za zaśmiecanie Twojego wątku, post rzecz jasna mogę usunąć. Model znajomy ;-): ...
Ależ nic nie usuwaj. Twoje zdjęcia doskonale, wydaje mi się, pokazują w czym rzecz.
---------- Post dodany o 22:53 ---------- Poprzedni post był o 22:41 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Witaj o Newtonie! ;-)
Odważyłem się pogmerać przy jednej z Twoich fot:
Załącznik 71163 nasyciłem kolor i wyciągnąłem cienie.
edit:
a drugie przyciąłem, żeby nic nie rozpraszało patrzącego na klucze.
Pozdrawiam
Ja
Dziękuję za pomysły (obydwa oczywiście). Drzwi na pewno zyskały kiedy (prawie) natychmiast zastosowałem je (pomysły nie drzwi) do tego zdjęcia. Chciałem żeby było trochę mroczne ale ewidentnie mi się to nie udało. Nie wiem czy jest to dobry pomysł. Będę wdzięczny za ewentualne sugestie.
Z tych psowatych b&w to dwa najpierwsze są najlepsze, i tak w ogóle w całym wątku też.
2 załącznik(ów)
Dwa kolejne zdjęcia. Jak zawsze chętnie poznam Wasze zdanie na ich temat.
Załącznik 71433Załącznik 71434
Pierwsze z drewnem, za dużo wszystkiego jak dla mnie.
Drugie super.