Dokładnie.
Tak naprawdę to poniżej 500-550zł. nie kupisz nic co spełnia to co napisał grizz
Wersja do druku
Czyli przeczekać, dozbierać pieniądze i celować w FL36R? A z tańszymi rozwiązaniami dać sobie najzwyczajniej spokój?
Bo nie ukrywam wolalbym kupić jakąś tańszą, a różnice w przyszłości przeznaczyć na szkiełka :) Dlatego zastanawiałem się nad 460 od YoungTon
Ja bym oszczędził te kilka flaszek i brał lampę systemową.
Tylko niestety wolałbym też nowy sprzęt a Fl36 nowy ma cenę troszkę dużą :) No nic zobaczymy jak to będzie;) Chyba że kupię tą 460 narazie, a z czasem wymienie na systemową a ta może robić przez fotocelę za doświetlenie ;)
Jak wolisz. Zabawa i tak będzie.
a... wywal czerwony kolor ze stopki.
wystarczy trochę chcieć i poszukać. W tym momencie nawet jest FL-36 na alledrogo za 399zł
http://allegro.pl/listing.php/search?string=fl-36&category=110698
poniżej masz przykładowe zdjęcie z e-pl1 jak wygląda taki zestaw
stanąłem przed wyborem lampy do mojego e-pl1
Zastanawiam się nad YN560II i nad metz'em 24af-1.
Pierwsza ma dużo większą liczbę przewodnią i obracaną główkę w 2 płaszczyznach a metz tylko w jednej ale za to jest mniejszy i zgrabniejszy...
Co byście mi polecili? Orientujecie się może czy te lampy posiadają wspomaganie AF?
Jak mawiał jeden mądry gość ludzi niemajętnych nie stać na tanie rzeczy - niewielka różnica w cenie a fl36 jest dobrą lampą. Miam ją od czasu 510. Ma pewnie coś koło 1000 błysków i nie zauważyłem śladów zużycia. To raczej amatorska lampa więc zazwyczaj mało używana.