Odp: Klatka pełna obrazów - czyli moje widzenie świata :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
Aaa podprostowałeś :) Dzięki wielkie, ja niestety jeszcze się nie nauczyłem tego robić :(
Kurde,a napisales w innym miejscu,ze jestes dyplomowanym fotografem.Nie uczyli o prostych zdjeciach,czy wtedy nie byles na teorii???Chyba,ze w ktoryms poscie zartowales.
Na takie okienka Sapphiron trza polara ;)
Ja wiem że ani prosto ani nie ma polara ;) ale z drugiej strony miałem chwilę na zrobienie zdjęcia i zero szans na powtórkę bo facet mnie zauważył i odszedł od okna a bez niego nie ma zdjęcia...
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
Ja wiem że ani prosto ani nie ma polara ;) ale z drugiej strony miałem chwilę na zrobienie zdjęcia i zero szans na powtórkę bo facet mnie zauważył i odszedł od okna a bez niego nie ma zdjęcia...
no ok, to wyjaśnia polara, a krzywizna?
tak samo i krzywiznę tłumaczy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
tak samo i krzywiznę tłumaczy :)
Bodzip pokazał że nie tłumaczy.
Romku, proszę nie drąż tego tematu, ok?
Bodzip wyprostował za co mu dziękuję, sam obiecuje nauczyć się prostowania (Boże, nigdy nie było mi to potrzebne), a i tak ten strzał mi się podoba mimo uchybień :) Najwyraźniej nie tylko mi, bo dostałem (nie wiem od kogo, ale dziękuję) pozytywne punkciki ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
.... miałem chwilę na zrobienie zdjęcia i zero szans na powtórkę bo facet mnie zauważył i odszedł od okna a bez niego nie ma zdjęcia...
Czyli zdecydowałeś się sfotografować człowieka i opublikować jego zdjęcie pomimo że są powody przypuszczać że on by sobie tego nie życzył?
Takie małe OT dotyczące "dupereli" na zdjęciu. Jak zauważyłeś, na tym forum klubowicze zwracają na to uwagę. Sam przez to przeszedłem - a to krzywo, a to babol w lewym dolnym rogu, to blik się zaplatał.
Nauczono mnie jak to eliminować, nauczono mnie, że doskonałe zdjęcie w galerii, ale z niedoróbkami dostaje niskie oceny. Nauczono mnie zwracać uwagę na szczegóły.
Popatrz- szczegóły, a krzywizna byłą dużym babolem.
A wiesz, nauczono mnie także, że czasem niedoróbka, jakaś ułomność - robi zdjęcie. Tylko trzeba wiedzieć kiedy i co.
Nie chcę się wymądrzać, bo niektórym chłopakom do pięt nie dorastam. Ale, ...jeśli wymaga się ode mnie aby zdjęcie było przynajmniej poprawne technicznie, to wrzucenie fuszerki, byłoby lekceważeniem kolegów.
Pozdrawiam, i miłej zabawy :) i dawaj dalej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Takie małe OT dotyczące "dupereli" na zdjęciu. Jak zauważyłeś, na tym forum klubowicze zwracają na to uwagę. Sam przez to przeszedłem - a to krzywo, a to babol w lewym dolnym rogu, to blik się zaplatał.
Nauczono mnie jak to eliminować, nauczono mnie, że doskonałe zdjęcie w galerii, ale z niedoróbkami dostaje niskie oceny. Nauczono mnie zwracać uwagę na szczegóły.
Popatrz- szczegóły, a krzywizna byłą dużym babolem.
A wiesz, nauczono mnie także, że czasem niedoróbka, jakaś ułomność - robi zdjęcie. Tylko trzeba wiedzieć kiedy i co.
Nie chcę się wymądrzać, bo niektórym chłopakom do pięt nie dorastam. Ale, ...jeśli wymaga się ode mnie aby zdjęcie było przynajmniej poprawne technicznie, to wrzucenie fuszerki, byłoby lekceważeniem kolegów.
Pozdrawiam, i miłej zabawy :) i dawaj dalej.
Kurde , taki talent się marnuje w tym gorlickim sanepidzie. Pozdrawiam AP.
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty Bodzip.