To nie jest prawda, Ja kupię 15 mm / 8 to może być świetne , ale musi być lekkie, szkiełko zamiast lub równolegle do 14/2,5 z lekkim Penem, pod latawca do zestawu do KAP jeśli nie będzie miało aberacji jak wymieniony Panasonic..
Wersja do druku
Szkoda, że ma stałą przysłonę.
Gdzieś pisałem, że bardzo chętnie bym kupił obiektyw w okolicach 15 mm :)
Cenę bym widział w okolicach 400 zł.
hahaha pisałem o czymś takim tutaj:
https://forum.olympusclub.pl/threads...l=1#post843675
trochę mi teraz wstyd
Tysiące uprawiają lomografię, czy też fotografię uliczną.
Uważam, że to szkło ma szanse na spore powodzenie. O ile nie przesadzą z ceną.
Olek to się chyba nudzi...
,
Nic nie sugeruję, ale może jest tańsze od kita i to może uzasadniać takie pomysły w dobie cięcia kosztów. W końcu lepszy kit był już zastąpiony kitem słabszym ale szybszym. O kompletu np Pen i mZD45 dotąd nie było...
A w marketingowej nowomowie będzie to najmniejszy zestaw do kieszeni.
Nie wiem co mam napisać, zatkało mnie. Ukłon w stronę krajów Sahary? Gdyby to było 9mm, ale ogniskowej...
Mnie toto się widzi do mojego irytka.
Bardzo fajne, pod warunkiem że:
1) Tanie
2) Ostre od rogu do rogu
3) Brak (widocznych) aberacji
Do streeta itp. jak znalazł. Ekwiwalent 30mm, brak AF (bo wnioskuję że po jakie licho - hiperfokalna na ok.2m, od 1m do nieskończoności ostro), stała przesłona, parę soczewek. Miałem dawniej kliszowego kompakta z ręcznym naciągiem i obiektywem bodaj 30/11. Może i był to badziewny kawałek plastiku, ale był szybki (cyfraka to zanim się włączyło i wyostrzył...) i ostry (jak oglądam czasem stare odbitki to aż mi żal że go wyrzuciłem po powodzi). I pod tym względem z takim hipotetycznym E-PM2 z matrycą z OM-D byłby fajnym zestawem.