Odp: aparat w telefonie na codzień
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
kiedys dobre fotki 10x15 to robilem z k750i czy jakos tak od SonyEricssona
K750i, którego również posiadałem miał jeden z lepszych aparatów cyfrowych w komórce, w tamtych czasach. Robiłem odbitki 10x15 z Siemensa M65 - wychodziła lekka kupka cyfrowa, potem z K750i i różnica była kolosalna. Teraz z iPhone4 w odbitkach 10x15 nie ma różnicy w porównaniu z E-P1 z 17/2.8, X100, K-5 z kitem czy D700 z 50/1.4. Mowa oczywiście o zdjęciach w ciągu dnia przy dobrym oświetleniu.
Mam SE ARC - (te same bebechy co w SE RAY) i jestem zadowolony. Aparat ma trochę problemu z WB ale jestem zadowolony bo przeważnie uzywam go jako cyfrowego notatnika. Przy zakupie porównywałem go z Samsungiem Galaxy SII i aparat w Samsungu był lepszy.
Tak,SE i Samsungi serii Wave to dobry trop.Często robię kilka fotek komórką w miejscach które mnie zaskoczyły swoim urokiem (stare kamienice na Pradze) ,przeglądam je w domu na spokojnie i decyduję czy wybrać się tam z "dorosłym"aparatem :-)
Mam Samsunga Galaxy s II i robi naprawde przyzwoite zdjecia do tego dochodzi bardzo dobra jak na telefony lampa
Cytat:
Zamieszczone przez
DonBilson
Mam Samsunga Galaxy s II i robi naprawde przyzwoite zdjecia do tego dochodzi bardzo dobra jak na telefony lampa
Potwierdzam, jak na komórkę to bardzo przyzwoity aparat.
Dzisiaj właściwie każdy "topowy" model powinien się nadać.
Moja Nokia E6 daje radę tak do 20x30 jest do podciągnięcia. Nad zdjęciami z telefonów do druku trzeba posiedzieć.
Szukaj najlepiej coś z AF, bo jednak E6 pod tym względem kuleje (ostro jest tak od 2m do końca świata).
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Zgadzam się. Miałam ten telefonik i chyba był jedynym, z którego wychodziło coś sensownego. Teraz okazjonalnie (a raczej z przymusu) mi się coś tam zdarza cyknąć HTC Wildfire, ale nie polecam.
Ten HTC to badziew. Mam ten model i też nie polecam. Ani to telefon, ani przeglądarka internetowa, ani aparat foto. Za to świetnie się nadaje jako latarka w nocy, a w dzień do pingponga :-)
Jako fotonotes używam Nokie N86 8mpix, z której teraz pisze post. Toto mogę polecić.
Żaden HTC nie ma dobrego aparatu. Mam Desire i zdjęcia też są okropnie słabe.Dobre zdjęcia robi np Motorola RAZR XT910.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
Żaden HTC nie ma dobrego aparatu. Mam Desire i zdjęcia też są okropnie słabe.Dobre zdjęcia robi np Motorola RAZR XT910.
Modele HTC z 2011 roku dużo zmieniły w kwestii jakości zdjęć, a już highendy i middle-endy z tego roku (cała seria One), zdecydowanie do zdjęć nadają się bardziej niż Motorola RAZR. W Motoroli jest jakieś koszmarne nieporozumienie gdy chodzi o autofocus i ostrość na brzegu kadru. Motka ma jeden z najsłabszych aparatów 8 Mpix jakie testowałem.
W kategorii 8 Mpix zamieszanie teraz robi Nokia Lumia 920 z OIS. Optyczna stabilizacja obrazu to zupełna nowość w świecie telefonów. Efekty są lepsze niż te z Galaxy S III czy iPhone'a 8, szczególnie gdy przyjdzie nam robić zdjęcia wieczorem.
---------- Post dodany o 09:29 ---------- Poprzedni post był o 09:08 ----------
Ciekawe porównanie Nokii Lumia 920, iPhone'a 5 i kompaktu:
http://gsmonline.pl/portal/news/news...or%C3%B3wnanie