Odp: Zawiecha om-d po aktualizacji
Witam. Niedawno zakupiłem Olympusa, paczuszkę otworzyłem nacieszyłem oko, zrobiłem parę fotek, poczytałem forum jak przeprowadzic aktualizację i ... . No właśnie. Po aktualizacji do wersji 1.7 po wciśnięci spustu migawki do połowy aparat szumi. Nastawienie aparatu w tryb filowania wycisza ten dźwięk. Na szum nie ma wpływu zainstalowany obiektyw. Korpus wydaje również ten dźwięk bez podpiętego obiektywu. Czy miał może ktoś z was podobny problem? Aktualizacja do wersji oprogramowania 2.0 niczego nie zmienia. Pozdrawiam
Zapewniam Cię że przed aktualizacją aparat też szumiał :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Adah
Witam. Niedawno zakupiłem Olympusa, paczuszkę otworzyłem nacieszyłem oko, zrobiłem parę fotek, poczytałem forum jak przeprowadzic aktualizację i ... . No właśnie. Po aktualizacji do wersji 1.7 po wciśnięci spustu migawki do połowy aparat szumi. Nastawienie aparatu w tryb filowania wycisza ten dźwięk. Na szum nie ma wpływu zainstalowany obiektyw. Korpus wydaje również ten dźwięk bez podpiętego obiektywu. Czy miał może ktoś z was podobny problem? Aktualizacja do wersji oprogramowania 2.0 niczego nie zmienia. Pozdrawiam
Normalne, że szumi. W zasadzie to cały czas szumi. Po wciśnięciu spustu do połowy szumi mocniej - włącza się stabilizacja matrycy - możesz wyłączyć to w menu tak aby włączała się dopiero w momencie wciśnięcia spustu do końca.
Dziękuję bardzo za szybkie odpowiedzi, bardzo poprawiły mi humor! :grin: No dyletant ze mnie!
Mój E1 też szumi, Olympusy szumią:evil:
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Mój E1 też szumi, Olympusy szumią:evil:
Zwłaszcza zdjęcia z nich szumią :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Adah
OM-D mają wiatraczek...