Odp: Panasonic Lumix DMC-G5
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
A dla mnie wszystkie aparaty o kształcie aktualnie produkowanych lustrzanek są brzydkie. Jak jestem na wycieczce to według mnie prawie wszyscy maja na szyji to samo. Odróżnia ich tylko pasek . Nawet po bliższym przyjrzeniu sie aparatowi trudno odróżnić model. Ładniutki to jest OM-D:)
No to już wiem po co się aparat kupuje - żeby się na wycieczce odróżniać, ewentualnie, żeby się wtapiać - i tu użyje kultowego określenia - w tłum fotografujących. Ja się z Mirkiem zgodzę - torebka może wyjść taniej, różowa na przykład, z cekinami. Niektórzy panowie, młodzi zwłaszcza, ubrani tak bardziej na sportowo, to praktykują nawet taki rytuał, że noszą torebki damom swych wysportowanych serc. To się nawet tak wzruszająco komponuje - spodnie dresowe koloru dowolnego, adidaski o wyrózniajacej się jaskrawości i różowa torebka... A jak dama wysportowanego serca ma jeszcze seledynowe tipsy w zeberkę to już "wogle" kreuje się totalny czad. Konkludowując: taka torebka bliska sercu ale w zasadzie cudza, to jest darmowa właściwie, ale wyróżnić może amanta w wycieczkowym tłumie lepiej od OM-D.
Pominę Twoja wypowiedź milczeniem........
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
A dla mnie wszystkie aparaty o kształcie aktualnie produkowanych lustrzanek są brzydkie. Jak jestem na wycieczce to według mnie prawie wszyscy maja na szyji to samo. Odróżnia ich tylko pasek . Nawet po bliższym przyjrzeniu sie aparatowi trudno odróżnić model. Ładniutki to jest OM-D:)
No to mój ekshibicjonizm paskowy upadł na pysk. Razem z paskiem. Mam niepodpisany. :-P I specjalnie taki kupiłam! A lustrzanki jak wszystko inne - zazwyczaj bardziej się podobają tym, co je już mają i tym, co bardzo chcą je mieć. Tak, jak z samochodami. ;)
Ja już miałem i to ładnych pare lat i wiecej nie chcę mieć:) Paski też preferuje nie klubowe....:):):)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Pewnie wyjdzie jak zawsze, poprawia troche silnik do jpga, dorzuca pare baboli i zrobia cene z 2,5k na starcie, uzysku zadnego, nadal G1 nie ma sobie rownych:)
pozdrowionka
Patrzac na to z tej strony to EPL1 jest lepszy od OMD ...
Dlatego dalej używam G1 i e-pl1 :wink:
Przeważnie jak fotografuję PENem, to ktoś podchodzi i mówi "eee kompakt".
Nawet jak miałem do niego profi lampę błyskową :)
Tak więc w sumie jest to niezły kamuflaż.
Też czasem noszę damską torebkę, ale to nie jest "damska torebka" tylko "magiczna torba" :wink:
Z matrycą może być różnie(raczej - wiadomo jak) ale samo body to jednak chyba będzie fajniejsze to cyferką pięć. Dwa i pół koła to jest optymistycznie różowe proroctwo - ja bym obstawiał minimum trzy i to za pół roku najwcześniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Vindex
Patrzac na to z tej strony to EPL1 jest lepszy od OMD ...
Patrzac na cena/jakosc, to zapewne sie nie mylisz
pozdrowionka
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Z matrycą może być różnie(raczej - wiadomo jak) ale samo body to jednak chyba będzie fajniejsze to cyferką pięć. Dwa i pół koła to jest optymistycznie różowe proroctwo - ja bym obstawiał minimum trzy i to za pół roku najwcześniej.
gbp 599, czyli pln 2899?