Odp: Nowa popRAWka 7/2012
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
jednakowoż to jest tiff i o rozmiarach jak podał kolega judasz.....a taki mały że piksele widać...co jest ???
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Alście się rzucili ... ho, ho, ho! :mrgreen:"kto się boi virginii woolf" film taki był.
U nas będzie: "Kto się boi Wanilii tu":mrgreen::mrgreen:
Czego tu się bać, pliku, którego CS5 otworzyć nie może? Jak będzie kulturalny, w pełni wartościowy RAW to pogadamy.
---------- Post dodany o 10:48 ---------- Poprzedni post był o 10:45 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Pewnie, że nie jest to tiff, bo jest coś napierniczone z nim - nazwa.dng.tiff - WTF?
Ufff, a myślałem, że jestem taką sierotą, że nie mogę go otworzyć w PSie :) A ten .tiff to nie jest po prostu wbudowana wywołana miniaturka z negatywu do szybkiego podglądu zawartości? Nie wiem, nie znam struktury tych plików, ale kojarzę taką opcję.
Cytat:
Zamieszczone przez
ziax
Ufff, a myślałem, że jestem taką sierotą, że nie mogę go otworzyć w PSie :) A ten .tiff to nie jest po prostu wbudowana wywołana miniaturka z negatywu do szybkiego podglądu zawartości? Nie wiem, nie znam struktury tych plików, ale kojarzę taką opcję.
Cholera wie, jednak albo się podaje kulturalnego rawa, albo nie ma zabawy.
U mnie po ściągnięciu plik ma rozszerzenie .dng , czyli pewnie skonwertowany raw do dng. Zamysł dobry bo nie wszystkie nowe rawy obsługują starsze wersje ACR, tylko coś nie wyszło...
a mowilem ze cos nie halo :) a myslalem ze sam cos spierdzielilem,pzdr.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
U mnie po ściągnięciu plik ma rozszerzenie .dng , czyli pewnie skonwertowany raw do dng. Zamysł dobry bo nie wszystkie nowe rawy obsługują starsze wersje ACR, tylko coś nie wyszło...
Tak Ci się tylko wydaje. Wejdź w właściwości pliku - nazwa.dng.tiff
noooo...a Saboor pewnie na klęczkach w procesji idzie....zaraz za ksiondzem...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Tak Ci się tylko wydaje. Wejdź w właściwości pliku - nazwa.dng.tiff
No nie, nie wydaje mi sie:) Na dysku pojawił się plik: wanilia.dng i w właściwościach Typ pliku pisze dokładnie to: DNG Image (.dng)
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
No nie, nie wydaje mi sie:) Na dysku pojawił się plik: wanilia.dng i w właściwościach Typ pliku pisze dokładnie to: DNG Image (.dng)
Fucktycznie. Głowę jednak dam sobie uciąć, że we właściwościach pokazywał się tak jak napisałem wcześniej. Co by jednak nie było, wciąż nie daje się otworzyć, czyli *****.