Odp: instrukcja obsługi e-520
Cytat:
Zamieszczone przez
jacmih04
Dzięki za złośliwość, aparat kupiłem uzywany , dlatego nie ma instrukcji
rozumiem że nie uda mi sie kupic
dziękuję za odpowiedzi
A dlaczego teraz dopiero piszesz,ze kupiles uzywany??.Z mojej strony nie bylo zadnej zlosliwosci.Instrukcja musi byc w przypadku kupna nowego aparatu.Jeden z punktow w gwarancji mowi,ze nalezy uzywac produkt zgodnie z instrukcja,bo inaczej nie podlega wymianie w przypadku uszkodzenia,awarii.....Jak mozesz cos uzywac zgodnie z instrukcja jak jej nie posiadasz i nie czytales nawet.
jacmih04 ale odpowiedz sobie na pytanie czy Ci ta papierowa instrukcja jest niezbędnie potrzebna. Podstawowa obsługa aparatu jest prosta i zdjęcia możesz pstrykać praktycznie od ręki. Jak masz instrukcję w PDF-ie to moższ jeszcze przeszukiwać instrukcję wzdłuż i wszerz - papierową tylko przewertować.
Dopytywałeś sprzedającego czy ma instrukcję? Może ją odnajdzie i Ci odda - jemu już raczej się nie przyda.
Jeśli ta opcja odpada to zamieść ogłoszenie o chęci zakupu instrukcji w dziale Giełda na naszym forum. Ja na Twoim miejscu (skoro nie odpowiada Ci pdf) skorzystałbym z sugestii @apz - drukuj, binduj i czytaj. Wyjdzie najszybciej i najtaniej zapewne.
Po co papierowa instrukacja? Pojedziesz gdzieś i będziesz robił foty z instrukcją w ręku? Obciachu sobie narobisz.
Wrzuć PDFa w smartfona i w każdej chwili będziesz mógł sprawdzić co i jak, jeśli masz wypasiony telefon to jeszcze się przylansujesz a jak ktoś będzie dopytywał to powiesz, że masz kalkulator głębi zainstalowany. ;)
Z instrukcji na tyle rzadko się korzysta że nie jest potrzebna papierowa. Jak chcesz się uczyć fotografii to z ksiażek na ten temat, a nie z instrukcji. W instrukcji szukasz jak nie wiesz gdzie się cos ustawia w menu albo czemu aparat wybuchł, a nie jak robić zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
darkelf
W instrukcji szukasz jak nie wiesz gdzie się cos ustawia w menu albo czemu aparat wybuchł, a nie jak robić zdjęcia.
Nie strasz go, jak mu aparat w rękach wybuchnie, to się do fotografii zrazi ;)
O i mądrych czasami warto posłuchać. Jak coś to ja mam na zbyciu kilka książek dobrych dla początkujących.
Cytat:
Zamieszczone przez
majeczek78
O i mądrych czasami warto posłuchać. Jak coś to ja mam na zbyciu kilka książek dobrych dla początkujących.
Sądząc po stopce to i instrukcję do e520 też masz. :) A skoro doszliśmy do wniosku, że w pdf jest lepsza, to może się dogadacie z jacmih04. ;)
Czasami do sprzętu którego producent utrudnia dostęp instrukcji w wersji drukowanej (nie sprzedaje) szukam instrukcji na Allegro i 90% mi się udaje taką instrukcję kupić.
Niestety czasami trzeba poczekać na okazję, lub czasami kupuję skan wydrukowany przez sprzedawcę. (popisz do ludzi) niektórzy mają możliwości taniego wydrukowania.
zgłoś się do mnie na pw coś zaradzimy :-)