Odp: OMD EM-5 Pierwsze wrażenia po otworzeniu pudełka ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Na razie zachowaj dystans - po kilku pełnych cyklach ładowania i rozładowania, sytuacja może się poprawić.
Alez z ciebie marketingowiec;)
Juz chlop chcial gripexa kupowacy, a ty mu takie cos;)
Chociaz gadaja, ze mocno uchwyt porawia owy gripex, wiec tak czy sia wart rozwagi:)
pozdro
@nyny: ja tylko napisałem: "dystans" i "może". Absolutnie nie miałem na myśli, że nagle aku zacznie starczać na 2000 zdjęć;-) Uchwyt jest wart rozpatrzenia z wielu powodów:-)
"Przesiadam" się z D90 (wciąż użytkuję) gdzie na jednej baterii można było przelecieć 2000 klatek.
Ten grip - świetna sprawa bo poprawia uchwyt, a ja mam niestety duże łapska.
Jedrek,
a te 400 to robisz uzywajac wiziera czy na lcd? bo widzisz, np w Panasie G1, to ja uzywajac tylko wiziera dolatuje do 800klatek na jednym ladowaniu...
pozdrowionka
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
bo widzisz, np w Panasie G1, to ja uzywajac tylko wiziera dolatuje do 800klatek na jednym ladowaniu...
Z włączoną stabilizacją?
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Z włączoną stabilizacją?
Popatrz, na zdjęcia Janeczka - głównie manuale i kity , tam nie ma chyba ? stabilizacji/
Jezeli uzywam akurat takiego obiektywu, to owszem...
pozdrowionka
PS
Sam kiedys sie dziwilem, dlaczego w G1 deklarowali ok 450fot a w G2 ponad 800, skoro to to samo i te same baterie.
Ot taki chlyt ale sie sprawdza...
Cytat:
Zamieszczone przez
Jedreksolinski
"Przesiadam" się z D90 (wciąż użytkuję)
Jeśli tak, to proszę o porównanie wydajności stabilizacji, najlepiej na dłuższych ogniskowych (50 w OMD i coś koło 75 w D90). Czasy rzędu 1/10-1/60. Bardzo mnie pod tym względem zawiódł kit Panasa 14-42 , więc ten aspekt szczególnie mnie interesuje :)
wiec jak wyglada dlugosc zycia baterii przy uzywaniu jedynie wizjera? Mocno mnie to interesuje.
Zdjecia były robione 50/50 wizjerem i ekranem za stabilizacją (powalila mnie bo jak sie człowiek uprze idzie utrzymać 1/4s) a dot porównania EM-5 z D90 to wątpię żeby dzisiaj może jutro.