Dziwny gosc.
Spytalbym sie jeszcze czy fakture z dniem sprzedazy wystawi, i jaka data widnieje w karcie gwarancyjnej?
pozdro
Wersja do druku
U Olka podstawą gwarancji jest dowód sprzedaży, karty gwarancyjnej może nie być. Czy przypadkiem w Sigmie nie jest tak samo? Wtedy 3 lata się należy jak psu buda.
NO niby się należą, ale gość sam przyznał, że używany jest ten obiektyw :/
Ro temu kupiłem ten obiektyw jako powystawowy/gablotowy:) w Sigma pro Centrum za 2K na trzy letniej gwarancji, jeszcze filterek dostałem.
Niech Ci poda nr seryjny.Z tym numerem w sigmie dowiesz sie jakie szklo mialo przezycia,jesli mialo.
Oby sie nie okazalo,ze sigma nie ma w rejestrze takiego numeru.Dmuchaj na zimne-to Twoje ciezko zapracowane pieniadze.
Juz nie bede pisac,ze klepia podruby,bo juz raz to fale smiechu wywolalo.
Kupiłem takie jesienią z wypożyczalni Sigmy wycofywali ze stanu- 2200PLN , 1 rok gwarancji , działa jak należy.
Wielkie dzięki za pomoc i radę. Postaram się rozsądnie podejść do tego tematu. Może z numerkiem seryjnym też pokombinuję. Pozdrawiam.
A ja powiem tak - mając już ten obiektyw i znając jego wady i zalety (bo wady też ma) :) to cena którą Ci zaproponowano jest akceptowalna. Oczywiście obiektyw musi być sprawny i bez BF / FF