Odp: majeczek78- moje pstryki różne
ja również skłaniałabym się bardziej w stronę Andy_O, że zdjęcie ok
przeszkadzają mi tylko drobiazgi
przejechałabym grzebyczkiem po tej nierównej części fryzury modelki żeby nie bybło tam luk - wtedy chyba by mi się bardziej podobało :)
a o calej reszcie napisał już Andy_O :)
A ostrosc poszla...
....chyba nie tam gdzie powinna:(
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
majeczek78
Jako że nie poczuwam się do uczestnictwa w 'szanownym gronie' (za młody jestem stażem i zdjęciami), opinię wyrażę jak najbardziej prywatną, opartą na własnych upodobaniach ;-).
Otóż kadrowałbym albo szerzej, albo znacznie bardziej wąsko: pozostawiając szczyt głowy i nieco miejsca powyżej, albo tnąc tak, by oczy modelki, które i tak przyciągają uwagę, pozostały głównym motywem zdjęcia, odcinając zbędną przestrzeń po bokach. Fajnym efektem, moim zdaniem, jest pozostawienie prześwitującego przez włosy drugiego oka.
Odsłoniłbym ramiona niemal do obojczyków, w tym oświetleniu pozostanie lekki róż ciała, ale bez śladów białego sweterka/bluzki.
Całość i tak mi się podoba, lekko zarysowane usta, przyciągająca oko tęczówka ;-).
Cytat:
Zamieszczone przez
majeczek78
A co myslisz o takich wersjachZałącznik 60501Załącznik 60502
w oryginale brakuje ostrosci, ale kadr bardzo mo sie podoba
Dziękuje za opinie. Mirek54 ciekawe wersje.
1 załącznik(ów)
Kolejny fotka. Zastanawiam się teżnad wersją czarno biała ale chciałem ją już pokazać wiec narazie w kolorze.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
majeczek78
Kolejny fotka. Zastanawiam się teżnad wersją czarno biała ale chciałem ją już pokazać wiec narazie w kolorze.
To co poprzednio, i to co Ci koledzy wcześniej pisali - ostrość. Masz problem albo z aparatem, albo obiektywem, albo ręką (statyw ?)
Troszkę podostrzyłem (nie da się dokładniej bo rozmeziane) i troszkę wygładziłem policzki bo plamy skóry raziły.
Ale ja się nie znam bo portretów nie robię :mrgreen:
1 załącznik(ów)
E 520 OM50 f2.8 1/15s. ISO 200. Myślę że ta nieostrość to raczej kwestia mojego błędu przy ręcznym ostrzeniu a dodatkowo ponownie zapomniałem wyostrzyć przed wrzuceniem na forum . Coś mi to w głowie zostać nie może.
Z tym jest już chyba lepiej? jak myslicie?