5 załącznik(ów)
Odp: Zabawa z m4/3 (zdjęcia) - poczekalnia Jan_S'a
W wątku "zabawy z m4/3" Janeczek coś o kamieniołomach wspominał. Żeby więc oczekiwaniom zadośćuczynić wrzucam tam do wątku kilka fotek kamieniarskich, a ponieważ "tam się fotek nie ocenia" tu daję miniaturki z nadzieją na komentarze: co dobrze, co źle a co całkiem do bani....
1 załącznik(ów)
kolejna próba wklejenia czegoś do zabawy
Poprzednia wrzutka:
1. mniejsza GO bym wolal na kamyczkach
2. troche te siatki mnie tak psuja widoczek
3. dach uciapany ale juz fajniej
4. grejt! zaryzykowalbym nawet jakis krzywy kadr wyjatkowo
5. niczym kosci dinozaura
zwierzak spoko, masz wiecej z innych katow?
pozdro jol!
1 załącznik(ów)
Dzięki za opinię :) wezmę pod uwagę - tyle że ze mną jest ten problem, że jak się robotę robi i trzeba ją obfocić to myślę w kategoriach "dokumentu" a na estetykę, kompozycję etc uwagi nie zwracam. No i potem wychodzi ucięty dach czy jakieś walające się siaty (ale to też jakiś "symbol"). Z kolei jak próbuję do takich "roboczych" fotek podejść "artystycznie" to wychodzi tak przekombinowane że zęby bolą. No ale próbuję, migawka podobno jeszcze któryś tysiąc klapnięć ma wytrzymać....
Fajnie, pare rzeczy mi brakuje ale rozumiem, ze technicznie trudne do wykonania, dawaj, dawaj!
pozdro jol!
1 załącznik(ów)
dzięki za porady :) co do tej ostatniej - to czego konkretnie brakuje? mogę poeksperymentować tylko muszę wiedzieć w którą stronę :) wrzucam trochę inne (20sto milimetrowe) podejście do tematu.
pozdrawiam
Lepiej mi się patrzy na pierwsze zdjęcie z serii "z perspektywy jeźdźca" : ) - głównie ze względu na szerszy kąt i ciekawszą kolorystykę. Tym niemniej może by spróbować bardzo szybkiej migawki (>1/500sek - brakuje ostrości) i celować na widoczny na zdjęciach grzbiet konia z niższego punktu niż głowa jeźdźca. Widoczny na obydwu zdjęciach cień to wiadome zjawisko ale w pełni usuwalne programowo.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
dzięki za porady :) co do tej ostatniej - to czego konkretnie brakuje? mogę poeksperymentować tylko muszę wiedzieć w którą stronę :) wrzucam trochę inne (20sto milimetrowe) podejście do tematu.
pozdrawiam
Do poprzedniego cial bym inaczej horyzont i zrobil inna perspektywe, zrobilbym tez inny kadr bardziej z prawej strony, bys sie zalapal na fote:)
pozdro jol!
Zdjęcia z fishką bardzo fajne, w drugim kawaleryjskim, postarałbym się złapać więcej cienia końskiego i może mniej nieba, trzecie chyba też byłoby fajniejsze w szerokim kącie.
Pozdrawiam
dzięki za porady :) coś mi się zdaje że Wieśka (to ta gniada) będzie w sobotę wystawiona na próbę cierpliwości :) :lol: