Odp: Bezlusterkowce vs. XZ-1
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Sprzedalbym butelki, czy tam cokolwiek i dozbieral na fuji x10, serio, nic nie poradze, zakochalem sie.
Nie zatrzymuj się w połowie drogi, sprzedaj więcej butelek i kup Leica M9 :wink:
Nie chce Mki, macalem, popstrykalem i nie ma nic, co mnie wciagnelo, wole sobie analoga kupic
pozdrawiam serdecznie
Janek
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Nie chce Mki, macalem, popstrykalem i nie ma nic, co mnie wciagnelo, wole sobie analoga kupic
M9 była rzucona żartem, bo jak to zawsze bywa, gość chce kupić EL a wychodzi na to że, bez D3s czy 1DsmkIV i taczki szkieł nie ma sensu zawracać sobie głowy.
Co do dozbierania kasy na coś innego niż XZ-1 to na serio, jeśli już, to poczekałbym na G1X. Gabarytowo tak samo jak X10, ale matryca z innej bajki.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
M9 była rzucona żartem, bo jak to zawsze bywa, gość chce kupić EL a wychodzi na to że, bez D3s czy 1DsmkIV i taczki szkieł nie ma sensu zawracać sobie głowy.
Co do dozbierania kasy na coś innego niż XZ-1 to na serio, jeśli już, to poczekałbym na G1X. Gabarytowo tak samo jak X10, ale matryca z innej bajki.
To ten za 17.000 PLN za zestaw , trzeba by zbierać parę lat te butelki i puszki , a konkurencja meneli do nich jest duża. Nie wiem czy nie szybciej by wyszło gdyby się sprostytuować przez jedne wakacje. (Taka alternatywa do okaleczania się w celu sprzedaży nerki.)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
To ten za 17.000 PLN za zestaw , trzeba by zbierać parę lat te butelki i puszki , a konkurencja meneli do nich jest duża. Nie wiem czy nie szybciej by wyszło gdyby się sprostytuować przez jedne wakacje. (Taka alternatywa do okaleczania się w celu sprzedaży nerki.)
Wcześniej zapytaj Grodzką czy ma wzięcie u chłopaków :wink: Okaleczysz się, a tu Q Pantaxa będzie w zasięgu jedynie. To już lepiej butelki i puszki zbierać, przynajmniej środowisko zyska, a i przebywanie na powietrzu na zdrowie ino wyjdzie.
aktualizacja:
macałem nx100 - porazka o niebo lepiej trzyma sie nx5 (plus za wizjer minus za wielkosc)
pen - odpada (zrobiony jak dla lalki barbie nie dla fotografii, jakosc wykonania porazka. przy mocnym dotknieciu balem sie ze sie rozpadnie
panas - niestety za drogi (a mialby czym skusic)
mialem w lapach ex-1 nadalby sie gdyby nie te 70mm. zostałoby jeszcze na metza; lepsza obudowa jak ex-1
a co do lampy to najwyzej metz 26-36 ze wskazaniem na pierwszy. i tylko na imprezach typu zamknietego coby sie ciocie nie poobrazaly;
tak wiec na polu boj ex-1 (najlepiej poczekac co pokaze nastepca) i xz-1 (mam nadzieje ze cena spadnie bo 1500 za kompakt + 250 za lampe + inny szrot to z 2000zl wyjdzie.
jednak wersja niezmieniania obiektywow zwyciezyla;)
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
pen - odpada (zrobiony jak dla lalki barbie nie dla fotografii, jakosc wykonania porazka. przy mocnym dotknieciu balem sie ze sie rozpadnie
''Jakby'', ''bałem się''... Intuicja dobra rzecz, ale z umiarem :)
Podobnie jak chęć potwierdzenia swoich przekonań pod płaszczem szukania informacji - sporo kobiet tak lubi :)
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
Piszesz o E-PL1?
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
pen - odpada (zrobiony jak dla lalki barbie nie dla fotografii, jakosc wykonania porazka. przy mocnym dotknieciu balem sie ze sie
Ja takiego odczucia nigdy nie miałem. A miałeś kiedyś w rękach np. e-p3?
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
pomacaj pena bez literki "L" w nazwie modelu, zmienisz zdanie, gwarantuje