Odp: Canon 5D III nadchodzi
Naoglądają się 1Dx, a jak polecą do sklepu, to kupią 600D. Cokolwiek, byle Canon, a na pewno będzie dobre ;)
Ja póki co jestem spokojny. Wątpię, żeby 5DIII miał dużo więcej niż mój 5DII, a to wybieranie punktów AF spojrzeniem mnie nie kręci. Mam strasznie rozbiegany wzrok, więc mi by to raczej nie pomogło ;)
Ja bym wolał, żeby te punkty były szerzej rozstawione na matówce i żeby te skrajne były choć w połowie tak sprawne, jak środkowy. Do wybierania stary sprawdzony joystick nadaje się całkiem nieźle i działa nawet wtedy, gdy fotograf ma rozbiegany wzrok ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
O! To już doganiają analogowe slry ;) >Ile to 20? 30? lat?
Równo 20 lat temu sterowanie okiem wprowadzono w EOSie 5 :grin:
Oby AF miał...
na bocznych :wink:
pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
tomek s
Oby AF miał...
na bocznych :wink:
pozdr
Żeby ludzie nie mieli na co narzekać? Bądź poważny :)
Coby kanun nie robil i tak w kwestii AF jest w czarnej d... za Nikonem, nawet nowy rodzynek 1d tego nie zmieni:)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Coby kanun nie robil i tak w kwestii AF jest w czarnej d... za Nikonem, nawet nowy rodzynek 1d tego nie zmieni:)
pozdro
A, no i co z tego? Są jakieś zdjęcia, których Canonem się nie da zrobić, gdy Nikonem można ich trzaskać całe worki?
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
A, no i co z tego? Są jakieś zdjęcia, których Canonem się nie da zrobić, gdy Nikonem można ich trzaskać całe worki?
To z tego, ze jeszcze nikt nie mial 1d w lapkach z tutejszego forum, a juz sa glosy ze AF to poezja:)
Tu nie chodzi czy sie da czy sie nie da, komfort pracy i swiadomosc, ze sprzet nie jest slabym ogniwem, przy okazji nie klnac na pol swiata:)
pozdro
Ale kto z tutejszego forum i gdzie napisał, że AF tego 1D to poezja.
Druga sprawa, sprzęt już dawno temu przestał być słabym ogniwem.
Trzecia sprawa, no i co z tego?