Odp: Photoshop Lightroom 4 beta
wpisz w google - adobe licencja edukacyjna - pojawi się kilka sklepów :)
Cytat:
Zamieszczone przez
winnetou
wpisz w google - adobe licencja edukacyjna - pojawi się kilka sklepów :)
zapomniales dodac : naostrz kredki i odkurz tornister ;-)
Czy 4ka rzeczywiście dokonała jakiegoś przełomu w dziedzinie wydobywania szczegółów z cieni ?
dostałem taki link ( po najechaniu LR4
http://pawelpaluszynski.pl/lightroom4&fujis5pro/
od człowieka zachwycajacego się LR4 beta i jego możliwociami wyciagania z cieni
Jednocześnie zachwycał sie S5PRO więc nie wiem co jest bardziej godne zachwytu
główne moje pytanie czy jest jakaś przepaść jeśli chodzi o algorytmy zastosowane w tym programie
i ze zdjęć można uzyskać więcej niż z LR3
Cytat:
Zamieszczone przez
slawek
2. Brakuje mi suwaka Recovery,
4. Zmienione suwaki w panelu Develop i dodanie do niego suwaka Whites - kwestia przyzwyczajenia;
No właśnie namieszali :???:. Chciałem kilka fot na szybko wywołać i nie potrafię. W głównym panelu nie ma suwaka "Recovery" ani "Fill light". Jest natomiast "Whites". Znane suwaki mają chyba inny (mniejszy?) skok. Pewnie kwestia przyzwyczajenia, póki co nie podoba mi się, nie kumam tych zmian.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
No właśnie namieszali :???:. Chciałem kilka fot na szybko wywołać i nie potrafię. W głównym panelu nie ma suwaka "Recovery" ani "Fill light". Jest natomiast "Whites". Znane suwaki mają chyba inny (mniejszy?) skok. Pewnie kwestia przyzwyczajenia, póki co nie podoba mi się, nie kumam tych zmian.
Na dodatek strasznie muli kompa, mam wersję 3,6 i niema problemów z wywoływaniem.
Natomiast dodatki do pędzla i gradientu typu (WB i noise, moire) to fajna sprawa:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
slawek
Na dodatek strasznie muli kompa, mam wersję 3,6 i niema problemów z wywoływaniem.
Natomiast dodatki do pędzla i gradientu typu (WB i noise, moire) to fajna sprawa:wink:
Ale strasznie muli kompa ;)
Zainstalowałem, żeby przećwiczyć, ale jakoś nie mam motywacji.