Odp: "Olympus PEN- Fotografia odkryta na nowo" - nowa książka o systemie PEN
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Ale są ludzie, którzy w życiu nie tknęliby normalnej książki o fotografii, za to coś takiego chętnie poczytają.
To nie jest książka o fotografii. I myślę, że autor nie miał zamiaru takowej tworzyć.
To jest po prostu książka o tym, jakie to fajne są PENy == przeczytaj, jeśli jeszcze nie wiesz, że chcesz mieć PENa.
A tak OT (bo temat bardziej nadaje się do "Hyde Parku"), to co to jest książka "o fotografii"?
Dziś przeglądałem tą książeczkę w empiku, dość ładnie wydana, dużo info o systemie oraz akcesoriach do niego. Ogólnie fajny tytuł dla osoby która kupiła Pena jako pierwszy aparat. Dzięki tej książce dowie się jaki obiektyw kupić żeby uzyskać dany efekt itp
też macałem tę książkę w empiku - całkiem wporzo publikacja dla świezo upieczonego PENowicza
Szkoda, że nie ma rysu historycznego serii PEN z dokładnymi opisami korpusów, obiektywów.
Potwierdzam, że to bardzo ciekawa i dobrze wydana książka. Nabyłem wczoraj. Bardziej dla zapoznania z sie z PENami, przez kogoś kto cos wie, ale chciałby wiedzieć więcej, niż dla kogoś kto już mocno siedzi w tym systemie, albo w interesuje sie sprzętem foto bardziej niż przeciętny użytkownik. Nie zgodzę sie, że jest to zbiór broszur i artykułów reklamowym olympusa. Autor nie pomija wad i niedoskonałości systemu.
Autor bardzo lubi "dramatyczną tonację"...
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
też macałem tę książkę w empiku - całkiem wporzo publikacja dla świezo upieczonego PENowicza
No właśnie, widziałem przez moment w Empiku i zastanawiam się czy nie jest to przypadkiem rozszerzona instrukcja z ładnymi obrazkami i laurka dla systemu, a na tym etapie chyba nie jestem w stanie tego stwierdzić. Chociaż to tylko 30 zł, ale może lepiej pójść do kina. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
padys
Autor bardzo lubi "dramatyczną tonację"...
Oraz teksty z prezentacji Steve Jobsa. "Fotografia odkryta na nowo" to to samo, co Jobs mówił na premierze I gen iPhone w 2007 - telefon wynaleziony/odkryty na nowo.
Cytat:
Zamieszczone przez
gibberpl
Szkoda, że nie ma rysu historycznego serii PEN z dokładnymi opisami korpusów, obiektywów.
A nie ma? Oj to sobie nie kupię. To by było ciekawsze niż info o współczesnych Penach, których przecież pełno w Sieci, po drugie po kolejnych premierach książka już straci na aktualności.
Mam dla forumowych "świeżaków" trzy (3) egzemplarze książki "Olympus PEN - Fotografia odkryta na nowo". Wyślę je w poniedziałek do trzech pierwszych osób, które przyślą mi dziś, do godz. 19:00 SMSa ze swoim adresem.
UWAGA: książeczki są dla najmłodszych stażem forumowiczów, więc nie uwzględnię SMSa od osoby, która figuruje w mojej książce telefonicznej:-P A numer... poszukajcie:-P
Pozdrawiam
Jack