Jeszcze taka opcje rozpatruje...ale FL 50 jest troche droga, wiec chyba zdecyduje sie na METZ 50.
pOZDRO
Wersja do druku
FL 50 jest droga bo jest mocniejsza od Metza 50, porównaj ja raczej z Metzem 58
swoją drogą miałem przez chwilę E-300, uchwyt miał taki sobie do tego sanki lampy z boku, próbowałeś przypiąć jakąś większą lampę? da się to trzymać?
Lucas Ty nie chcesz nic innego jak Metz a przyszedłeś zapytać by się utwierdzić w tym przekonaniu. Takie mam odczucie. Nic nie polecam bo żadnej z tych lamp, a nawet tego body nie miałem.
Jak planujesz zmienić/dokupić drugi system to może manualna lampa YN460II lub YN560 ? O YN460 spłodziłem poemat :P oparty na własnych doświadczeniach i macankach ;)
Chcialbym wydac tak do 300$, wiec fl50 i metz 58 raczej odpadaja. Wybor juz padl na Metz 50, jeszcze tylko sprawdze jak lezy z body.
W modelach E-300 i E-330 przy korzystaniu z lampy fl-36 była możliwość też korzystania z lampy wbudowanej. Wbudowaną waliło się na wprost a fl-36 światłem odbitym. Kiedyś użytkownicy bardzo sobie cenili taką możliwość.
Ja w obecnym systemie uzywam wlasnie Metza 50 i zlego slowa nie powiem:)
Tyle, ze ja tam wesel i innych uroczystosci nie trzaskam wiec nie wiem czy wiarygodny jestem, ale do domowych zastosowan jest super.
pozdro