Odp: 3CON-P01 Zestaw konwerterów (Konwerter Makro, Szerokokątny, Rybie Oko)
Nyny, dzięki choć jam nie marek7001. Chyba raynox będzie moim sposobem na makro.
Pozdrawiam
Mam szerokokątny od pół roku i jest to rewelacja.W zasadzie nie schodzi z aparatu ( EP-L3).Najlepszy zakup jaki sobie można życzyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
wieiron
Mam szerokokątny od pół roku i jest to rewelacja.W zasadzie nie schodzi z aparatu ( EP-L3).Najlepszy zakup jaki sobie można życzyć.
Tak z ciekawości, to nie pogarsza szczególnie jakości zdjęcia?
Robiłeś jakieś odbitki zdjęć zrobionych tym zestawem?
Kilka miesięcy temu - podczas warsztatów - miałem okazję zrobić kilka fotek z konwerterem szerokokątnym i (ale tego w 100% pewien nie jestem) - z rybim okiem. Efekty były - imho - całkiem ciekawe. W każdym razie, zestaw konwerterów jest na mojej liście wyposażenia dodatkowego do PEN'a.
W moim przypadku jest podobnie. Z tym że, jako użytkownik "dużego" 4/3 mam zamiar kupić adapter i korzystać z niektórych szkieł z tego systemu - np. szerokiego kąta 9-18 mm. Ma on niby swój odpowiednik w mikro, ale zetknąłem się z opiniami, że "duży" jest lepszy optycznie
Cytat:
Zamieszczone przez
qazy
Ja właśnie myślę czy nie kupić 14-42 i do niego zestaw. Cenowo byłoby całkiem przyjemnie a na razie szeroki kąt i dobre makro są poza moim zasięgiem.
Nie lepiej kupić 12-50?
Masz i dość szeroki kąt (ekwiwalent 24mm FF) oraz macro.
O małym 9-18 czytałem na naszym forum. Co do dużego - to zdziwiłeś mnie nieco - dlaczego af ma nie działać? Na adapterze są przecież odpowiednie styki. Co innego z obiektywami manualnymi.