Odp: Bezlusterkowce Nikon
ech chyba kólko się zamknie znów - Olympus po raz kolejny wytyczy jakis fajny przełomowy kierunek w który wchodzą inne firmy . Coś co teraz jest jego atutem za jakiś czas pewnie juz przestanie być, bo bezlusterkowców będzie masa z różnych systemów. Takie skojarzenie z czyszczeniem matrycy ruchomym LV czy stabilizacją (tu w przypadku koniki minolty )
Tak to bywa z konkurencją, podpatruje najlepsze rozwiązania.
Mimo to w tej chwili system mikro 4/3 ma do zaoferowania najlepszą szklarnię i solidne body.
każdy marudzi na system Olympus a co do czego przychodzi, to kopiują pomysły, rozwiązania itp itp...
Dla mnie ciekawe jest to że bezlusterkowce Nikona i Pentaksa maja małe matryce, a więc obie te firmy widzą w nich konkurencję/następców kompaktów i ich bezlusterkowce nie będą konkurencją dla produkowanych przez nie lustrzanek. Czyli całkiem inna koncepcja niż u Olympusa który (przynajmniej oficjalnie) twierdzi że czas lustrzanek się skończył.
Odp: u43 - co robi konkurencja?
Nie śmiejcie się ;)
A ile MPx ma ten Nikon bo jeszcze nie czytałem?
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
A ile MPx ma ten Nikon bo jeszcze nie czytałem?
Nikon 1 J1 oraz Nikon 1 V1, zostały wyposażone w 10-megapikselowe matryce CMOS w formacie CX, crop=2.7
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Nikon 1 J1 oraz Nikon 1 V1, zostały wyposażone w 10-megapikselowe matryce CMOS w formacie CX, crop=2.7
Super, szkoda, że mikro tak nie ma.
"crop=2.7 "
to jaka tam matryca duuuużaaaaaa musi być :D
Cytat:
Zamieszczone przez
konradkkk
"crop=2.7 "
to jaka tam matryca duuuużaaaaaa musi być :D
NIe było sensu by Nikon sobie samemu konkurencje robił jak sprzedaje się dobrze aps-c.
Zapewne z czasem pojawią się bezlusterkowce w tym formacie, kompatybilne z dotychczasowymi szkłami.
Cytat:
Zamieszczone przez
galaktyczny kwiatek
ależ one brzydkie
Zawsze się pocieszam, że szpetny też może zrobić ładne zdjęcie :-)