a możesz troszkę jaśniej bo nic z tego nie rozumie AF ??powiec jak można to wyłączyć lub zrobić tak żeby nie migało jak na dyskotece bo aż oczy bolą
Wersja do druku
Dokładnie, tak jak napisałem - zerknać w instrukcję.
Jak nie będzie migać, to nie złapiesz ostrości. Tak czy inaczej masz problem.
Chciałem napisać: "A na drugi raz nie kupuj kradzionego sprzętu bez instrukcji", ale się powstrzymałem, twardy jestem :)
No niestety. To miganie umożliwia zrobienie ostrego zdjęcia. Jeżeli wyłączysz nie ustawi Ci ostrości. W niektórych aparatach jest kolorowa dioda, która w sposób znacznie mniej uciążliwy doświeca obszar AF (auto focus) ale Twój olek potrafi tylko "spawać"
Zajrzeć do menu -> AF/MF i wyłączyć podświetlenie AF, wtedy ta "spawarka" wyłączy się. Ale jak chcesz ustawiać po zmroku ostrość automatycznie, to nie tędy droga. Przełącz się na MF i zapomnij o szybko przemieszczających się obiektach. Wtedy nastawienie ostrości ułatwi Ci Live View z włączoną w menu funkcję Nocne kadry, która rozjaśnia ekran LCD.
Jack
Ale faktem jest, że ja używając kiedyś canona też ze spawarką wolałem wyłączyć ją w ogóle niż robić zdjęcia wieczorem. Autentycznie. Zwłaszcza podczas fotografowania dzieci to prawdziwa zbrodnia.
Super aparat do robienia zdjęć przy dobrym oświetleniu, oto przykład:
https://galeria.olympusclub.pl/displ...ed&cat=0&pos=0
Podłącza się lampę zewnętrzną i problem z głowy.