Odp: E-500 Lampa błyskowa
Podpisuję się całkowicie pod Metz-em...solidna firma,48-ka jest wycofywana na rzecz 50-tki wiec kupisz tanio (mam miesiąc zapłaciłem 360 złociszy)
Parametrami wyprzedza znacznie FL jedyną wadą brak możliwości wyzwolenia przez wbudowaną lampę...poza tym duże OK.
Tak jak przedmówcy, ja też oburącz podpisuję się pod Metzem 48AF-1. Moim pierwszym fleszem (do E-500 zresztą) był Fl-36, którego mniej więcej po roku sprzedałem i na Metza się przesiadłem. Używam go już ponad 3 lata i bardzo zadowolony jestem. Do Metza polecam akumulatorki Sanyo Eneloop.
Z podziękowaniem wszystkim.
Zaczynam szukać Metz`a. Co nie znaczy, że temat zamykam ( bo nie wiem kiedy sie trafi w takiej cenie jak tropic złapał) :)
Witam Kolegów,:roll: wspomniany przez kogoś z was "POLAROID", to to samo co TUMAX(Ta sama budowa i konstrukcja)tylko markowana przez POLAROIDa, podobnie jak jeden z kolegów(koleżanek)polecam lampy Olympus lub METZA(najlepiej dedykowane). Dla ciekawości dodam że miałem niedawno wymieniany palnik w FL-50(tylko 180 zł).Wyobraźcie sobie że
serwisant powiedział mi że w środku to dokładnie to samo co lampa NIKON SB-800:)Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
alexatelier
powiedział mi że w środku to dokładnie to samo co lampa NIKON SB-800
to ci niespodzianka