Odp: Samyang 7,5mm f/3,5 UMC Fish-eye m43
O co chodzi z ep1 janka, które obiega cały świat? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Janko - strasznie zmasakrowane te zdjecia nie wiem czy to wina konwersji...
Chyba raczej wina szkla.Zauwaz,ze "dziwnie pokazuje krawedzie" z polnocnego wschodu na niebiesko a z przeciwnego kierunku dopelnia barwa:wink::wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Bo to trzeba lubić. Niektórzy nie mogą się odejśc bez fisza - niektórzy kotleciarze w każdym reportażu pokazują powyginaną rodzinkę i inne cuda.
Straszne. Te babcie na jednym są właśnie tak zmasakrowane, ale to w celach szkoleniowych :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Janko - strasznie zmasakrowane te zdjecia nie wiem czy to wina konwersji...
Zależy, czy masz na myśli ograniczoną załącznikami kompresję do jednego megabajta, czy walkę z kontrastem, którą ja widzę tak, bo tak.
Cytat:
Zamieszczone przez
HrabiaMiod
O co chodzi z ep1 janka, które obiega cały świat? :)
Tak się robi światową karierę foto. Bynajmniej, nie treścią zdjęć tylko konkretnym obiektywem :)
Mirek - ty to masz oko;)
Janko - mam spore zniekształcenia obrazu i nie chodzi tutaj o efekt fisza. Niektóre krawędzie są ząbkowane... Wspominałem o tym jak o błędzie kompresji, dawno niczego podobnego nie widziałem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Janko - mam spore zniekształcenia obrazu i nie chodzi tutaj o efekt fisza. Niektóre krawędzie są ząbkowane... Wspominałem o tym jak o błędzie kompresji, dawno niczego podobnego nie widziałem.
He, he, 1:1 sobie zrób :)
A do Opiekunów Strony - zróbcie coś ze skalowaniem, bo na razie jest chyba nearest neighbor.
Ten obiektyw ma styki?
Raportuje ogniskową do aparatu?
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Ten obiektyw ma styki? Raportuje ogniskową do aparatu?
Nie. Ale... po co Ci to?
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Nie. Ale... po co Ci to?
Przydałoby się, żeby nie trzeba było przełączać ogniskowej w opcjach stabilizacji.
No i znamy już cenę. Janko kosztować będzie 3 stówki euro.
Fajny ukłon w kierunku PENa - fiszka będzie i szarym kolorze, a 'la srebrny Oly.
A tu panoramy
http://www.samyang.pl/75mft/panoramy.htmlhttp://www.samyang.pl/75mft/panoramy.html
Tak się sprzedaje szkło! panie i panowie z marketingu cmos/lbcast zilli
To ile będzie kosztował u nas?
1200 zł?