Odp: DMC L10 i ZD 70-300 - zdjęcia
W ramach porządków przedświątecznych odkurzyłem swój wątek. :D :lol:
Fociłem dzisiaj strumyka na którym było sporo takich miniwodospadów:
1.
2.
3.
4. - próba HDR-a składanego z 3 fotek (-1, 0, +1)
5.
To właściwie moja pierwsza poważniejsza próba takiej fotografii. Zwykle podobne fotki to próbowałem robić z ręki jak się gdzieś coś podobnego trafiło - efekt był taki że zwykle zdjęcia trafiały do kosza.
Dziś wziąłem statyw i coś próbowałem w tym kierunku..., efekty jakie są widać.
Proszę o porady - co źle, co poprawić, co jest dobrze. Czy w takiej fotografii można używać polara (nie mam póki co żadnego szarego filtru)?
Co rok na początku maja w związku z rocznicą Bitwy Gorlickiej we wsi Sękowa ma miejsce inscenizacja odtwarzająca jedną z wielu potyczek mających miejsce w okolicach Gorlic przed samą Bitwą lub w jej trakcie.
Fotki z dzisiejszej inscenizacji Bitwy Gorlickiej:
Przed szturmem
Giermance strielajut!
Odwrót!
---------- Post dodany o 22:38 ---------- Poprzedni post był o 22:33 ----------
Ruskie idą!
Kontratak
Cytat:
Zamieszczone przez
ronin75
Co rok na początku maja w związku z rocznicą
Bitwy Gorlickiej we wsi Sękowa ma miejsce inscenizacja odtwarzająca jedną z wielu potyczek mających miejsce w okolicach Gorlic przed samą Bitwą lub w jej trakcie.
Fotki z dzisiejszej inscenizacji Bitwy Gorlickiej:
Świetne fotki :) , muszę się kiedyś wybrać na taką inscenizacje.
O - fajne zdjęcia z Sękowej. Miałem tam być dziś i ja ale w końcu obrałem inny kierunek, w poprzednich latach widziałem inscenizację. Masz jakieś foty w kierunku publiczności?
Jak oglądam takie fotki, to sobie myślę: "że ludziom tak się chce, takich zabaw" i od razu przychodzi następna myśl: "Jak to dobrze, że im się chce.":)
Spokój weterana
...............
................
:)
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Świetne fotki :smile: , muszę się kiedyś wybrać na taką inscenizacje.
Dziękuję. Koniecznie się wybierz - naprawdę warto.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
O - fajne zdjęcia z Sękowej. Miałem tam być dziś i ja ale w końcu obrałem inny kierunek, w poprzednich latach widziałem inscenizację. Masz jakieś foty w kierunku publiczności?
:oops: Dzięki :). Niestety nie, nie mam takowych fotek...
Cytat:
Zamieszczone przez
jaclas
Jak oglądam takie fotki, to sobie myślę: "że ludziom tak się chce, takich zabaw" i od razu przychodzi następna myśl: "Jak to dobrze, że im się chce.":smile:
Jakoś trzeba ludziom przekazywać naszą historię...
Bardzo fajne zdjęcia z Sękowej. Fajnie ludzie się bawią, zawsze to okazja aby spojrzeć w historie a i temat fotograficzny całkiem ciekawy.
1 załącznik(ów)
Również uważam, że zdjęcia fajne, idea takich inscenizacji jak najbardziej słuszna i godna polecenia. Niemniej jednak coś mi nie pasowało w Twoich zdjęciach i pozwoliłem sobie na małe grzebnięcie ;).
Załącznik 116750
ps. przepraszam, że bez pytania.
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Również uważam, że zdjęcia fajne, idea takich inscenizacji jak najbardziej słuszna i godna polecenia. Niemniej jednak coś mi nie pasowało w Twoich zdjęciach i pozwoliłem sobie na małe grzebnięcie ;).
ps. przepraszam, że bez pytania.
Nie masz za co przepraszać - efekt ciekawy.
Zapraszam do przerabiania/poprawiania - chętnie zobaczę inne interpretacje moich wyfocin.
Jeszcze trochę wczorajszych fotek (troszkę mniej dynamicznych):
Wąsacze
Nie ma jak mocna :D herbatka w okopie
Madziar
Pikelhaubnik
CK GSM i w Beskidzie Niskim ma zasięg :D
---------- Post dodany o 13:40 ---------- Poprzedni post był o 13:27 ----------
Na wsi spokój
A oni maszerują...
Madziary
Te "mniej dynamiczne" nie mniej fajne od wcześniejszych :)