a czy pytales o naprawe gwarancyjna ? , mowic ze gwarancja skonczyla sie doslownie przed chwila ?
Wersja do druku
Jakby co to jest na sprzedaż kit z jednym obiektywem- stan ideał. Zerknij na allegro na moje konto.
Czy koniecznie musi to być znowu E-510? ;)
Uffff.....Sprzet naprawiony i pstryka jak dawniej:) .Okazalo sie ze padl jakis mechanizm od autofocusa.240 pln blyskawiczna naprawa. Fotoserwis w Płocku.Polecam.Zostal jedynie jakis paproch na celowniku,ktorego za cholere nie moge usunac na zdjeciu go nie ma,na podgladzie tez nie,wiec nie bede z nim walczyl:grin:
Odświeżę wątek, bo mam podobny problem. Mam E-510 z 14-42 + 40-150 ( i jeszcze 70-300, ale o tym za chwilę). Po jakimś czasie 40-150 zaczął mieć problemy z ustawieniem ostrości, ale ponieważ zmieniłem na 70-300 to zapomniałem o tym. Po kilku miesiącach z 70-300 tez zaczął miec problemy z ustawieniem ostrości i często korzystałem z MF. Na 14-42 długo było OK ( od lipca 2008 do wiosny br), ale niedawno zauważyłem, że i przy tym obiektywie czasem są problemy. Oczywiście na nic już nie mam gwarancji. Oddać puchę do serwisu czy to raczej wina obiektywów?
Troche dziwne zachowanie, czy jestes pewien, ze obiektywy sie "psuly" czy po prostu z czasem miales do nich wieksze wymagania?
Najprosciej by bylo sprawdzic na drugim body.
Kiedyś np. 70-300 bez problemu ostrzył na samolotach przelatujących 10-12km nad ziemią, a teraz ma problem z samolotem startującym...
Przepraszam, że tak jeden pod drugim, ale nie mogę edytować.
Czy ktoś zna/poleca serwis aparatów w Łodzi lub w Warszawie?