Mi najbardziej się podobają 6 i 8. Moim zdaniem dobrze skadrowane i ostre jak należy. Mrówka ma problem z ostrością i wygląda jak zrobiona soczewką założoną na obiektyw ;-). Fajna, ale na tle 6. i 8. najsłabiej.
Wersja do druku
Mi najbardziej się podobają 6 i 8. Moim zdaniem dobrze skadrowane i ostre jak należy. Mrówka ma problem z ostrością i wygląda jak zrobiona soczewką założoną na obiektyw ;-). Fajna, ale na tle 6. i 8. najsłabiej.
dzięki :grin:
powiem szczerze, że jak na początku roku (około kwietnia 2010) kupowałem ZD35mm nie sądziłem co to za cudne szkiełko.
wiem że jeszcze dużo pracy przede mną odnoście fot makro - ale wszystkim dzięki za pozytywne opinie i wskazówki
:esystem2:
pozdrawiam
A to wszystko ZD35.
Tym bardziej dla mnie interesujące, bo zamachuje się na ten obiektyw wierząc, ze polubi panasa. Widać, że jak dobrze złapie ostrość do szczegół jest świetny. A muchę NO6 mocno kadrowałeś? Czy robiąc to zdjęcie czymś błyskałeś czy przy zastanym?
Mrówka naprawdę bardzo ładna. Podoba mi się bardzo i kadr, i kolory.
No9
Załącznik 41806
w twoich zdjęciach urzeka mnie tło.
delikatne, wyważone, dla mnie super
Faktycznie kolega bardzo dba o to by mieć ładny bokeh, co w przypadku focenia robaczków nie jest pospolite, bo gdy już robaczek usiądzie i się nie rusza i uda się ustawić ostrość i inne parametry to nie zawsze zwraca się uwagę na to co jest w tle... :wink:
9. bardzo udana. :grin:
Kolejne bardzo ciekawe zdjęcia. Ładnie kadrujesz i kolorki są świetne i tło rzeczywiscie ładnie się komponuje i dodaje uroku.
No10
Załącznik 41946
chciałem uchwycić klimat miejsca.
OLYMPUS 520+ ZD 35mm - ISO 1600. bardzo ciemna szopa.
dzięki za powyższe miłe słowa :grin:
co do miękkiego tła, to bardzo duża zasługa ZD 35mm :esystem2:
co do książkowego kadrowania - w 2010 dużo czytałem na ten temat :idea: