w takim razie Marzenka wróć :)
Wersja do druku
w takim razie Marzenka wróć :)
Mały -> słaby :) jakies podteksty :D
Widzę, że uważasz, że większe jest lepsze. czasem tak, ale małe tez może dużo.Jeśli szukasz czegoś solidniejszego to: E-P1 i E-P2 - ten drugi sporo droższy i bo nowszy, bebech ten sam. Oba mają metalowe obudowy.
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/590867
Mam PENa i nie mogę powiedziec ze jest kiepski. A czesto wiekszy - inny aparat leży w szafie.
Ma Twoje potrzeby PEN bedzie dobry.
Co do zestawu studyjnego, to może zamiast namiotu bezcieniowego, sprawisz sobie stół bezcieniowy? Pozwala uzyskać efekt braku cienia na podłożu, bardzo przydatna rzecz.
A może lepiej wybrać jakiś porządny kompakt?
no dobra tylko jaki model ?:)
Mój nos wyczuwa tu trolla. "EPL1, mały, niesolidny...". Coś mi tu śmierdzi. Marzenka?
gdyby Twój nos był bardziej czuły to zwąchałby, że jestem zupełnym laikiem i opieram się tylko na waszych opiniach, brak mojej wiedzy nie daje Ci prawa do obrażania mnie ...
a może kompakt z wymienna optyka?
Odrobina doświadczenia (tego się nie przeskoczy), dowolny aparat i oświetlenie (dwa źródła, choćby takie jak podałeś w czwartym poście).
Upierasz się przy lustrzance, niech będzie lustrzanka, dowolna. Kompakt, porządny, to w olku PEN z dodatkowym plusem, wymienną optyką (w miarę potrzeb) i zapisem wideo. Koledzy, swoimi poradami bynajmniej nie narzucają wyboru, lecz polecają to co dobrze znają. Przy tym uwzględnili Twoje potrzeby.
I nie ma aparatów dobrych w swojej cenie. Wszystkie, dostępne z drugiej ręki bądź obecnie produkowane, zapewniają odpowiednią jakość zdjęć do potrzeb przedstawiania produktów na aukcjach. Jedynie wideo, to domena niestety tylko najnowszych konstrukcji.