Brak sensownych szkieł z af.
Wersja do druku
Wszystko kwestia czasu, narazie pozostaje uzywac manualnych :P
Zakres który będę używał będzie czysto KIT"owy.Więc jeżeli kit w nex jest ok nie widzę problemu ;) to być dla niedzielnego pstrykacza który lubi czasem filmować :)
Ale do NEXa lampy nie podepniesz. Bo tego świecidełka doczepianego lampą nazwać bym się nie odważył. GF1 wydaje się być idealnym rozwiązaniem. Zresztą miałeś, więc sam wiesz...
wypada napisać że kupiłem dziś GF1+14-45 za bardzo atrakcyjną cenę ;) nowy na gw...teraz mam 400zł jeszcze na lampę...polecicie cusik? :grin:
Fl-36 używaną
FL-36 na allegro są raptem 2szt w cenach 540-550zł.Jeżeli nie ma alternatywy dla tej lampki to nie ma co wymyślać.Na razie miałem przy pentaxie metz48af1 i lampa się super sprawowała.Nic więcej bym nie potrzebował.
To metz-a 36 (na allegro 337 pod 4/3) no chyba, że pełen automat Ci nie odpowiada
Jeszcze znalazłem coś takiego ale nie wiem ile to jest warte:
http://allegro.pl/tumax-383-afz-lamp...307833719.html
jak już FL36 to wersję R
Pierwszy mój post tutaj - witajcie!
Wątek dla mnie, autor wprawdzie juz rozstrzygnął i kupił, ja się bardzo skłaniam też do GF1, ale ciągle mam..wachnięcia i zwątpienia....
jaka to jest owa ...bardzo atrakcyjna cena i ...gdzie mozna za tyle kupić?
Raczej wybiorę zestaw z naleśnikiem 20mm, choć cena oczywiście bedzie wyższa niż za kita z zoomem, ale.. zapytac warto.