ja sie na tym nie znam i może nie mam racji. Ale z monitora systemu wynika chyba że 2 rdzenie są wstrzymane. A rozłożenie obciążenia na pozostałe dwa nie jest symetryczne. Stąd moje podejrzenie, że może działać na jednym jąderku.
Wersja do druku
ja sie na tym nie znam i może nie mam racji. Ale z monitora systemu wynika chyba że 2 rdzenie są wstrzymane. A rozłożenie obciążenia na pozostałe dwa nie jest symetryczne. Stąd moje podejrzenie, że może działać na jednym jąderku.
Tak mnie naszło... Jak masz uruchomiony ACR, otwórz menedżera zadań, znajdź proces tego ACR (nie mam pojęcia, jak się nazywa, więc tu nie podpowiem, trzeba poszukać, ale może coś z "acr" w nazwie?...), kliknij na nim prawą myszą, i potem "ustaw koligację". Zobacz, czy masz dla tego procesu wszystkie rdzenie włączone, bo może jest częściowo tylko?
Można wyłączyć wspomaganie sprzętowe dla redneringu miniatur. Wyłącz i sprawdź co się będzie działo. Nie wiem z którego poziomu odpalasz ACR. W Bridge to jest Preferencje|Zaawansowane.
Jaka jest karta wideo w tym laptopie?
Pozdrawiam
Sprawdzę czy wyłączenie coś da...
Co to znaczy "z którego poziomu odpalasz"? Chodzi ci o to, czy odpalam z poziomu Bridge, czy Photoshopa? A to może mieć jakieś znaczenie? To w końcu ten sam program - a więc ACR - "mieli" RAWa...
Laptop jest taki http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...7.24851.0.html - karta ATI Mobility Radeon HD 4650 - 1024 MB, rdzeń: 550 MHz, pamięć: 700 MHz, GDDR3
Można jeszcze z poziomu PSE albo Lightrooma. Że nie mam teraz nowego PSE ani LR, to mogę tylko podpowiedzieć, gdzie bym szukał poprawek w narzędziu, które posiadam i w miarę znam.
Jak to są miniaturki, to może przenieś wszystkie cache/bazy danych miniatur na inny dysk/partycję/w miejsce o prostszej ścieżce?
Może to problem z dopalaczem? Sterowniki masz aktualne (nie w wersji beta)?
Pozdrawiam
Jak odpalisz z Bridge to dodatkowo obciążysz system. W menadżerze zadań pojawi się proces Bridge.exe, więc po co zamulać.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Można spróbować z przydziałem pamięci dla Photoshopa o ile to pomoże. W zakładce Edit - Preferences - Performance. Ja ma 1500 mb i chodzi dobrze.