jak ty zrobiles po prawej stronie takie pomarańczowe ? i prosil bym o jakis poradnik przerabiania zdjęć jeśli coś znasz :)
Wersja do druku
jak ty zrobiles po prawej stronie takie pomarańczowe ? i prosil bym o jakis poradnik przerabiania zdjęć jeśli coś znasz :)
nie ma czegos takiego ( chyba ) jak poradnik do przerabienia fotek ,sa programy do obrobiania zdjec, jesli poczytasz , poszukasz tu na forum czegos w tym temacie ,lub poszukasz czegos na necie to znajdziesz tony towaru do wchloniecia na temat obrobki zdjec,na poczatek proponuje jednak zapoznac sie z podstawowymi zasadami fotografowania,a puzniej pozostaje dozo cwiczyc ,a obrobka hmmm kazdy widzi to samo ,a jednak kazdy chce widziec to samo inaczej...
tutaj jeszcze jedno zdjęcie które bylo tu pokazane na początku xD teraz kozystalem z filtrów w PS ale to wszytko to nie tylko filtry xD
czy te zdjęcia dają rade ? ;>
Z ostatnich, pierwsze...
Reszta nie obraz sie ale naprawde wyglada jak przypadkowy pstryk, ja moze nie jestem maniakiem ostrosci ale ostrosc takze kuleje, nie martw sie, wielu (w tym ja) zaczynalo gorzej :P
A może coś w tą stronę:
Załącznik 35779
Horyzont w poziomie, troszkę przekadrowane, chwila zabawy suwakami i wyciągnięte detale z cieni (2 minuty roboty). Generalnie jeśli słaby jest bazowy plik to za wiele się nie zdziała więc czytaj fachową literaturę, przeglądaj nasze forum a na poprawę nie trzeba będzie długo czekać. Pzdr
2,5 i 6 jak dla mnie nic nie przedstawia ale za to reszta bardzo sympatyczna.
Dwójka na pewno odpada, za ciemne.
Reszta to też kwestia obróbki.
Pozdrawiam
proszę was o pomoc, jako iż mam 15 lat to nie mam nieograniczonych możliwości finansowych, a chcę kupic sobie jakis obiektyw z dużym zoomem czy ten obiektyw sie nadaje ? http://www.cyfrowe.pl/aparaty/falcon...-/olympus.html proszę o szczere opinie na temat takiego obiektywu