-
a on wąski jest ?
musze userów podpytać o wymiary
gdybym przymierzył i gdyby sie okazało że będzie pasowało to mialo by to wielki sens - bo i szerokie do 4/3 i podwodne szerokie do u4/3
tylko na wtórnym rynku z tym szkiełkiem będzie problem a w sklepie taki nie jest tani..
no nic.. focha strzelam i tyle. na znak protestu będe uzywał PENa bez obiektywu a przejściówke odeślę do niemiec :)
-
Panasonic 7-14 do µ4/3 http://www.ceneo.pl/2537088
Nie zuiko 7-14. Idź spać ;)
-
Dobas,
jakbys byl w okolicach W-Wy i chcial potestowac 7-14mm - daj znac.
Co jakis czas - pojawia sie na Allegro za troche pow. 3 000. Na eBay rowniez taniej, niz w PL.
-
1 załącznik(ów)
a podałbyś mi z łaski swej te dwa wymiary ?
PW Ci napisałem :)
-
-
a to już Cie zacytuje :
ZIELONY - 83mm
CZERWONY - 68mm
jutro sprawdze czy jest cień szansy aby taki zestaw wlazł do obudowy
-
no i zapomniałem sprawdzić.
Efekt tego całego zakupu był taki że teraz zachorowałem na jakieś micro 9-18 albo nawet ZD micro 8
aaaaaaaaaaa.....
Tylko zakupy i zakupy i zakupy... 14 to za wąsko a z kolei nowy obiektyw kupować... ech...
-
-
4 załącznik(ów)
no ja na razie musze sie zadowolic okoniami i szczupakami - na koparkach wczoraj był taki pi razy oko metrowy - zdjęcie nędznej jakości ale jest w ramach dokumentu :) fajniej wyszedł film...
kumpel w Zakrzówku dziś widział suma ja nie zauważyłem :)
pomału zaczynam ogarniać sprzęt. na pewno brakuje mi szerszej ogniskowej
ale póki poznaję tajniki fotografi UW to jeszcze mogę obie na takie braki pozwolić :)
pierwsze przymiarki do okonków filmik wyszedł nawet fajnie jak se wydłubują coś z dna. śmieszne widoki, sosny, brzozy młode sosenki pod wodą, mlecze a wśród tego ryby :) szkoda że weekend i wszystko zmącone przez tłumy nurków :/ w środę / czwartek chyba o niebo lepiej by było bo woda by se ustała od niedzieli....
nie są jakimś wyznacznikiem te zdjęcia bo raz że w świetle zastanym, dwa ze w polskich wodach trzy, że zmąconych, cztery że nie mam doświadczenia w fotografii podwodnej, pięć że to nudny okoń wzgledem kolorowych ryb / ślimaków / żółwii z raf koralowych. ale efekty mnie cieszą no i są czyms zuuuuuupełnie innym niż zdjęcia z 770 SW. Można sobie wyobrażac że to błazenek w ukwiale :)
dużo fajniej było by pewnie przymknąć bardziej przyslone i doświetlic jakimiś blyskami... ale na wszystko przyjdzie czas :)
-
coś nakłamałem chyba mówiąc o wymiennych portach
bo właśnie wyczytałem w "underwater photography", że firma zenunderwater właśnie wypusciła port do PT-EP01 z myslą o 9-18
http://www.zenunderwater.com/products.php?prodID=5
pytanie jak to się wymienia, ale skoro jest takie coś to znaczytsia musi byc mozliwość zmiany. Tak więc przepraszam za wprowadzenie w błąd - jak tylko obczaję o co chodzi to dam znać :)