Z pierwszej wrzutki 3 najlepsza dla mnie tylko trzeba by się pozbyć plam na czarnym :) A na ostatnim nie potrzebne krzaki na dole :)
Wersja do druku
Z pierwszej wrzutki 3 najlepsza dla mnie tylko trzeba by się pozbyć plam na czarnym :) A na ostatnim nie potrzebne krzaki na dole :)
kolejna dawka :)
1.2.3.4.5.
niestety zjadłam ptaszkowi kawałek ogonka... :P
W portretach brakuje trochę światła, sikorka na zdjęciu 5 był by genialna gdyby nie ten ogon obcięty
I gdyby nie była przepalona :wink:
Minimalnie jest masz rację :)
szkoda ze te dwa pierwsze ptaszki tak centralnie, mozna obciac tu i owdzie i byloby lepiej w odbiorze MZ:) a i kolorkami warto byloby sie pobawic:)
i co ja mu zrobiłam, biedny ptaszek, przepalony, obcięty ogonek, no biedactwo :( :P
ale dziękuję za rady :D
co do kolorów aby się nimi bawić to na razie próbuję wyczuć ustawienia jakimi dysponuje aparat (jeśli można tak powiedzieć)
jak zdjęcia będą miały już normalne barwy itp i przede wszystkim będę ja się czuła pewnie w obsłudze to może zacznę bardziej eksperymentować :)
Kombinuj.Jednak wiedz,ze zaden aparat nie odda prawdziwych barw.Musisz wbic sobie do glowy,ze tylko robiac negatywy i wywolujac je a odpowiednim programie uzyskasz to co ma byc.W aparacie staraj sie prawidlowo ustawic parametry naswietlenia w zaleznosci od sytuacji zmieniajac czas i przyslone pomagajac sobie EV.Reszta w programie na komputerze.Innej drogi nie znam
Kolejne zdjęcia :D
1.2.3.4.5.6.
kocurek na 3 jest fajny ,a przy portretach staraj sie trzymac porzadek w kardze ,tak zeby nic nie odwracalo uwagi poza osoba fotografowana ,najlepiej jak jest jednolicie ,albo doza glebia ostrosci ,to wszystko sie tobie ladnie porozlewa ( najprosciej ujmujac ) :)