w relaxfoto mam czlowieka, jak chcesz dowiem sie na ile sensownie tam robia
a do samego wolania w domu wiele nie potrzeba, odbijanie to juz powaniejsza sprawa
Wersja do druku
w relaxfoto mam czlowieka, jak chcesz dowiem sie na ile sensownie tam robia
a do samego wolania w domu wiele nie potrzeba, odbijanie to juz powaniejsza sprawa
Ano, chętnie się dowiem. Delikatnie mi spaprali ostatnie C-41 (coś się przykleiło do negatywu), ale ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolony.Cytat:
Zamieszczone przez Dag
jakies konkretne filmy bedziesz robil czy narazie jeszcze sie nie zdecydowales?
No mnie niestety jako Warszawiaka ten krótki spacer nie przekonuje.
Pewno klasyki: HP5+, Deltę 100. Na pewno format 120.Cytat:
Zamieszczone przez Dag
Hihi, a ja myślałem, że jakąś tajną broń wyciągnąłeś spod moherowego swetra, czyli coś małego kompaktowego :) :razz: . Tylko Rafał zgadł, że to akurat fotkę znalazłeś pomiędzy swetrami..:).Cytat:
Zamieszczone przez lgrabun
Skądinąd fotka bardzo ładna
Dobrze, nie będę was katował - to OM-20 z Zuiko 50/1.8. Obiektyw jest kapitalny, a korpus genialnie skonstruowany. Nie ma nic lepsze (no, może poza Yashicą :-)Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Lepsze są OM oznaczone jedną cyfrą. Dwucyfrowe były amatorskie, jednocyfrowe - profi. Miałem kiedyś OM-1 - bajka aparat. Wizer jest tak wielki, że nie można go ogarnąć jednym spojrzeniem - oko lata po całym kadrze.Cytat:
Zamieszczone przez lgrabun
Igrabun, oddawanie filmów B&W do zakładu nie ma sensu. Jeśli nie masz sprzętu do wołania odbitek i pomieszczenia na ciemnię to na początek kup koreks, chemię i sam wołaj filmy. Przynajmniej będziesz miał wpływ na efekt końcowy. A tak to będzie zależało od pana Kazia z zakładu i od tego jak długo wywoływacz stał w bytelce (zwykle długo) i ile filmów wypłukał (zwykle dużo).
ps. A jak już wywołasz film, to przed włożeniem do skanera porządnie go wyczyść pędzelkiem antystatycznym. ;)
wow, mnie cisnie na om2n , mialem kiedys w lapkach om4ti i to juz bajeczka jest, ale kasa zbyt duza jak dla mnie :cry:
OM-2n już do mnie leci :-) Nie mogłem się opanować, cena była bardzo okazyjna. Obiektywy Zuiko to legenda, mam na oku portretowe 85/2, można tanio dostać makro i jakiś szeroki kąt. Żyć, nie umierać.
@Rafał: wszystko w swoim czasie (mowa o ciemni). Wszystko do tego zmierza, oczywiście, ale na razie cieszę się jak dziecko Provią 100F i tym, jak pięknie SF zdejmuje maskę z amatorskiej Superii 200.
Do pędzelka jeszcze nie dorosłem. Ale może, może, kto wie :-)
@dag: znam gościa, który chce sprzedać OM-4. Chcesz kontakt?